Hlavní obsah

Bartek je rozený střelec a zvedl se i v celoplošné hře, chválí liberecký kouč Hynek zkušeného útočníka

Liberec

Třebaže se liberečtí Bílí Tygři pohybují až v dolní polovině tabulky hokejové extraligy, vzbuzují respekt některé pozitivní statistiky jejich hráčů. Například útočník Martin Bartek patří k nejlepším střelcům soutěže, což kvituje i trenér Pavel Hynek. „Maťo je schopný rozhodnout každý zápas a pracuje i pro tým,“ říká kouč na adresu slovenského kanonýra v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Liberecký útočník Martin Bartek (vpravo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Bulíkem z gólu

Článek

Jak hodnotíte Bartkovo galavystoupení ve vítězném duelu proti Spartě?

Vstřelil dva góly a ještě na další dva nahrál. To bylo něco navíc. Vyzdvihl jsem týmový výkon mužstva a Bartek byl jeho součástí.

Čekal jste jeho brankové hody v probíhajícím ročníku?

Osmnáct gólů za třicet odehraných kol je výborná vizitka. Když do Liberce v létě přicházel, odhadoval jsem, že může vstřelit dvacet branek, a to by byla dobrá sezóna. A pokud zdolá hranici pětadvaceti gólů, budu nadmíru spokojen. Prozatím mu to tam padá a má nakročeno, aby naše očekávání ještě překonal. Ale jsem si vědom toho, že dávat pořád góly nejde.

Společně jste působili už v Pardubicích, takže ho po hokejové stránce dobře znáte. V čem jsou jeho největší přednosti?

Potkávali jsme se v pardubickém klubu dvě tři sezóny. Maťo je rozený střelec, má rychlé zakončení a jsem rád, že pověst kanonýra potvrzuje i nadále. Po jeho příchodu do Liberce jsme ho zkoušeli různě v sestavě, až jeho pozice vykrystalizovala do současné podoby. Je hodně platný v přesilovkách a zvednul se i v celoplošné hře.

Může ohrožovat i dosud dominantní postavení Petra Tona ze Sparty v tabulce střelců?

Takhle se na to nekoukám, abych srovnával nejlepší ofenzivní hráče. Uznávám, že Petr Ton prožívá výjimečnou sezónu. Hodně k jeho bilanci přispívá Jarda Hlinka, který tvoří myšlenku a přihrávky. A to mají k sobě ještě Tomáše Rolinka.

Když je zmínka o Spartě, čemu přičítáte fakt, že jste ji obrali už o šest bodů?

Viděl bych to spíš jako shodu náhod. A nehledal bych nějaké souvislosti.

Po nedělním zápase v Brně vám nastává reprezentační přestávka.

Věřím, že se během ní uzdraví naši marodi. Koba Jass laboruje už od zápasu na Kladně, nově je zraněný Voráček a chybí i další hráči. Přál bych si, aby v povánočním kolem 26. prosince už byli k dispozici.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice