Hlavní obsah

Čelanského čekají podruhé za sebou záchranářské práce

Kladno

Trenér Jiří Čelanský ve čtvrtek oficiálně převzal extraligový tým hokejistů Kladna a jeho cíl je podobný jako v minulé sezóně v Chomutově: udržet tým v nejvyšší soutěži. Zatímco Piráti se ale mezi elitou udrželi až po barážových bitvách, Rytíři se konfrontaci s prvoligovými celky chtějí vyhnout. K tomu musí Kladno skončit nejhůře na dvanáctém místě, momentálně je předposlední.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kladenští hokejisté po prohraném zápase (ilustrační foto).

Článek

"Je pravda, že mám zkušenosti z týmů, které jsou na chvostu tabulky. Je to ale specifické, individualistické. Tady jsou jiní hráči. Jestli mi zkušenosti pomohou, nebo ne, to se ukáže později. Chce to čas," řekl Čelanský novinářům po čtvrtečním tréninku, který vedl společně s novými asistenty Janem Nelibou a Josefem Zajícem.

Kladno se propadlo na předposlední místo tabulky po sérii čtyř porážek, v sedmi z posledních osmi zápasů nebodovalo. Nyní tak Rytíři potřebují hlavně začít bodovat.

"Kdybychom vyhráli dva z nadcházejících čtyř zápasů, byl by to velice slušný začátek. Je těžké zatím odhadnout, co bude. Navíc nebudeme kompletní. To není z mé strany výmluva, to je realita," podotkl pětatřicetiletý Čelanský, kterému na tréninku chybělo sedm hráčů základního kádru.

Čelanský: Udělám vše pro to, abych vydržel i po sezóně

Pavel Patera, Sascha Treille a Ivan Majeský jsou zranění, Patrik Machač je s juniorskou reprezentací na mistrovství světa, Lauris Bajaruns momentálně reprezentuje Lotyšsko a Tomáš Kaberle s Janem Hlaváčem odletěli nebo odletí do zámoří za rodinami. "Je to realita, se kterou se musíme poprat. Neberu to jako nějakou revoltu hráčů. Když jsem sem přišel, tak jsem o tom samozřejmě věděl," řekl kouč.

Čelanský podepsal s Kladnem smlouvu do konce sezóny s opcí. Věří tak, že bude ve středočeském klubu působit déle než do dubna. "Určitě se nebojím a mohu slíbit, že udělám vše pro to, abych vydržel i po sezóně," podotkl Čelanský, který si zároveň uvědomuje, že jej Kladno neoslovilo jako prvního trenéra, když začalo hledat náhradu za Zdeňka Vojtu.

"Kladno mělo ve výhledu jiné trenéry, kteří odmítli. Já jsem na nabídku kývl a tak jsem zde," řekl. Svůj příchod řešil jen s výkonným ředitelem Václavem Bartošem, s majitelem klubu Jaromírem Jágrem zatím nemluvil.

Reklama

Související témata: