Hlavní obsah

Průcha: Je znát, že jsme sehraní

ZLÍN

Útočná řada Aleš Hemský, Petr Koukal a Petr Průcha patří ve finále play-off k největším zbraním Pardubic. Mladý útok chytil v závěru vyřazovací části střeleckou fazónu, která podle Průchy scházela. "Kombinačně nám to šlo už dřív," říká pardubický forvard v rozhovoru pro Právo.

Článek

Vyhráli jste dvakrát ve Zlíně, i když domácí dali pokaždé první gól... Nás to nezlomilo a našli jsme v sobě dost síly obrátit stav. Když se dostaneme do vedení, daří se nám je držet a kontrolovat hru, to považuji podstatné.

Čím to, že vaše řada ve finále tak řádí? Kombinačně nám to šlo už dřív, ale teď nám to tam začalo i padat. Jsme spolu sehraní z tréninků, to je hodně důležité. Vidět to bylo při gólu na 3:1. Věděl jsem, že když Aleš Hemský zpomalí, tak mám taky zabrzdit a on mi to pak skvěle předložil. Je to především jeho zásluha.

S Hemským si, zdá se, rozumíte ideálně... Nechci to zakřiknout, ani nás přechválit, ale dáváme góly, moc jich nedostáváme, takže asi jo.

Stýkáte se se spoluhráči z útoku i mimo led? Ano, ale o hokeji se tolik nebavíme, toho máme dost na ledě, mohli bychom se z toho taky zbláznit.

O čem tedy spolu mimo led konverzujete? O holkách, autech, ale i o jiných sportech.

Ani vám osobně se v sezóně tolik nedařilo. Čím si vysvětlujete, že jste v play-off tak ožil? Já si to užívám, naše řada dostává hodně prostoru na ledě. Cítím formu už od čtvrtfinále, snad to ještě pár dnů vydrží.

V základní části jste nebyl tolik vytěžovaný, takže teď máte dost sil? Snad to není jen kvůli tomu, ale pravda je, že se cítím na ledě dobře.

Trenér reprezentace Růžička vás jmenoval mezi hráči, o nichž uvažuje do nominace pro mistrovství světa. Zakončit sezónu ve Vídni by byla parádní tečka, co říkáte? To určitě, sice noviny teď moc nečtu, ale tohle jsem zaznamenal. Teď je ale pro mě prioritou finále.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články