Hlavní obsah

Šlégr exceloval. Kluci si mě dobírali s olympiádou, usmíval se obránce Vervy

Litvínov

Byl to jeho zápas. Hokejový obránce Jiří Šlégr exceloval v duelu Litvínova s brněnskou Kometou (4:1), když si kromě jednoho gólu připsal i asistence na další tři branky svého mužstva. A ještě byl i u situace, po níž se ocitl kotouč v litvínovské síti. Není proto divu, že po utkání na sebe soustředil zaslouženou pozornost.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský obránce Jiří Šlégr v utkání proti Brnu.

Článek

„Je příjemné podílet se na vítězství svého týmu, ale pro mě je zásadní, že se vyhrálo a zároveň proti silnému soupeři jako je Brno. Celkově jsme podali týmový výkon, čehož si cením víc než osobní statistiky," svěřil se Šlégr, který za pět měsíců oslaví 43. narozeniny.

Čím to, že mu zápas takhle náramně sedl? „Neznám recept. Cítil jsem se dobře, po dlouhé době mi to jezdilo. Někdy prostě zápas vyjde na víc než sto procent a doufám, že to tak zůstane i pro příště," usmíval se obránce, jenž popsal i tzv. vlastní gól. „Byl to smolný okamžik. Snažil jsem se soupeři nadzvednout hokejku, ale dostal jsem pukem do brusle a ten se odrazil do naší branky. Radost z toho nemám, protože to znamenalo brněnské vyrovnání na 1:1. Ale pak jsme zápas dovedli do vítězného konce, takže ta jedna nešťastná chvilka nám neublížila," líčil Šlégr.

Hned po příchodu do kabiny si musel vyslechnout úsměvné komentáře ze strany spoluhráčů ohledně svojí případné účasti na olympiádě v Soči! „Bylo to v tom smyslu, že reprezentační trenér Alois Hadamczik bude teď mít po mém ligovém výkonu těžkou hlavu s nominací obránců. Ještě na ledě takhle žertovali i brněnští hráči. Klukům v Soči samozřejmě přeji úspěch," podotkl Šlégr.

A co eventuální start na květnovém MS v Bělorusku? „Tak to je utopie. Po jednom slušném zápase v extralize přece nemohu uvažovat o reprezentaci. Vím, že můj vrstevník Petr Nedvěd je ve dvaačtyřiceti letech v národním týmu, ale pokaždé v posledních letech má skvělou sezónu, proto si to zaslouží," dodal litvínovský obránce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.