Hlavní obsah

Rapáč si po zranění váží místa v sestavě Litvínova

Litvínov

Hokejový útočník Richard Rapáč se po zranění vrátil do kádru Vervy Litvínov. A hned se zařadil do základní sestavy. V extraligových zápasech pomáhá zacelit mezery při absenci některých klíčových hráčů. A jako povzbuzení do druhé části sezóny bere fakt, že se mu podařilo i skórovat a přispět k vítězství svého týmu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství.

Článek

„Zranil jsem se v posledním přípravném utkání. Pak jsem zkoušel hrát, jenže musel jsem se podrobit vyšetření na magnetické rezonanci. Dokonce hrozila operace kotníku a už se zdálo, že je to pro mě konečná v této sezóně. Měl jsem zranění, která spíše postihují fotbalisty. Ale dali mi jen nohu do sádry na šest týdnů," popisuje slovenský hokejista svoje nesnáze.

V době Rapáčova léčení došlo v Litvínově ke změně na trenérských postech. „Jsem vděčný, že noví trenéři pan Rulík s panem Hořavou mi poskytli šanci, abych zabojoval o místo. Vracet se po delší absenci do rozjetého vlaku je obrovsky těžké. Postupně se chci dostat do formy a být co nejvíce platný," líčil Rapáč, který si je vědom zodpovědnosti každého hráče.

„Trenéři na nás netlačí. Spíše nás motivují pozitivně, abychom nebyli pod zbytečnou psychickou zátěží. Sami víme, že musíme bojovat i za kluky, kteří momentálně chybějí. Třeba Viktor Hübl je top středním útočníkem extraligy. Jeho neúčast je oslabením, ovšem nemůžeme se tomu poddávat. Snažíme se hrát ze zabezpečené obrany. Když vstřelíme nějaké góly, je to jen dobře. Proti Brnu exceloval Jirka Šlégr, který mi poziční hrou připravil i prostor k tomu, abych dal branku. Byla to pro mě třešnička na dortu," usmíval se hokejista, jenž se soustřeďuje na další zápasy.

„Tabulku nijak podrobně nesledujeme. Ale cítíme, že potřebujeme získávat body pro uhájení pozice v první desítce," mínil Rapáč. Příští zápas hrají Litvínovští v pátek na Kladně, kde to bude prestižní souboj pro rodinu Hořavových. Otec Miloslav Hořava starší je asistentem litvínovského trenéra a jeho synové Miloslav a Petr nastupují za mateřské Kladno!

Reklama

Související témata: