Hlavní obsah

Potvrdil jsem svou neschopnost, kál se zlínský Čajánek, když na Spartě selhal

Praha

Tři body získali a náskok na čele na své pronásledovatele zase o něco zvětšili, proti Zlínu se ale hokejisté Sparty na konečnou výhru 2:1 pořádně nadřeli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský útočník Petr Čajánek (vpředu) a Petr Ton ze Sparty v utkání Tipsport extraligy.

Článek

Dlouho to přitom vypadalo na poklidný průběh v režii Holešovických. Už po sedmdesáti vteřinách šli Kumstátovou zásluhou do vedení, rovněž v první třetině přidal druhou pojistku Přibyl. „Nechtěl jsem se tím zaobírat a na obdržené góly myslet, protože když na Spartě inkasujete takhle brzy, začíná to smrdět desítkou," říkal zlínský gólman Libor Kašík, který už ve zbytku zápasu neinkasoval a připsal si třicet zásahů.

I proto, že sparťané viditelně polevili. „Od druhé třetiny jsme úplně vypadli z tempa. Nehráli jsme svůj hokej, chyběl nám pohyb. Prostě každý z nás zvolnil, snažili jsme se hecovat na střídačce i v kabině, abychom se zvedli, ale nedařilo se nám to," přiznával sparťanský kapitán Tomáš Rolinek.

A za svou lehkovážnost byli domácí potrestáni, když dvanáct vteřin po začátku třetí části hry snížil Veselý. Hráčů Zlína byl od té chvíle najednou plný led, zatímco Sparta jen vyhazovala puky z vlastního pásma. „Nic jiného nám ani nezbývalo, protože Zlín vycítil šanci, tlačil se do nás a my se museli jen bránit," uznal obránce Pražanů Radek Phillip.

Rolinek si po ubojované výhře oddechl

Sedmdesát šest vteřin před koncem třetí části hry navíc domácí tlak soupeře ještě umocnili špatným střídáním. Za hru v šesti hráčích v poli obdrželi menší trest, Zlín návdavkem odvolal Kašíka, a tak hrál dvojnásobnou přesilovku.

Málem se také dočkal zaslouženého vyrovnání, jenže Čajánek ve vyložené příležitosti selhal. „Potvrdil jsem svoji neschopnost v zakončení. Přede mnou půlka prázdné branky, chtěl jsem střílet na jistotu nahoru, jenže jsem netrefil," sypal si popel na hlavu kapitán Ševců Petr Čajánek.

„Můžeme být jenom rádi, že jsme nakonec výhru urvali, protože to klidně nakonec mohlo skončit i obráceně," oddechl si po závěrečné siréně Rolinek. „Díl viny beru i na sebe, protože kdybych v první třetině za stavu 2:0 netrefil ve vyložené šanci tyčku, narostla by nám křídla a zápas by nejspíš vypadal úplně jinak," dodal.

Reklama

Související témata: