Hlavní obsah

Nedvědovi návrat po zranění zhořkl. Góly v oslabení trénujeme, smál se třinecký Růžička

Liberec

Extraligový zápas hokejistů Liberce a Třince přinesl obrat v dosavadní vzájemné bilanci obou týmů v této sezóně. Předtím vyhráli třikrát Bílí Tygři, tentokrát se ale poprvé v ročníku dočkali výhry Oceláři. A to na libereckém ledě po nečekaně hladkém výsledku 6:2. Duel měl dva dvougólové střelce, přičemž dva zásahy kapitána domácích Petra Nedvěda nestačily ani na bod. Naopak třinecký Martin Růžička dvěma trefami podpořil bojovný výkon svého týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd se vrátil do sestavy Bílých Tygrů po dvouzápasové pauze způsobené zraněním.

Článek

Petr Nedvěd poutal pozornost tím, že nastoupil po dvouzápasovém manku kvůli lehčímu zranění. A byl nejlepším hráčem Liberce. Co rozhodlo, že znovu naskočil do sestavy?

„Všichni víte, že nehrát je pro mě velký trest. Ale po sobotním tréninku jsem se cítil dobře a rozhodl jsem se, že půjdu v neděli do zápasu. Nebylo to těžké dilema, dlouho jsem nad návratem nepřemýšlel," prozradil liberecký kapitán.

Po šestidenním tréninkovém výpadku se podle svých slov rozjížděl pomalu. „Od minulé neděle jsem nic nedělal. A trošku si oddechnout, to také není od věci. Věděl jsem, že ta pauza asi bude zpočátku znát. V první třetině jsem neměl potřebné tempo, ale zbývajících čtyřicet minut to bylo o dost lepší," líčil Nedvěd.

Radost ze dvou vstřelených gólů mu pokazil výsledek. „Soupeř byl v první třetině lepší. Pak jsme se Třinci vyrovnali v pohybu a byl jsem rád, že se mi podařilo z 0:2 vyrovnat až na 2:2. Měl jsem dobrý pocit z první branky. Dostal jsem se s pukem do místa, odkud umím dát gól. Proč něco vymýšlet, když jsem byl ve výhodné pozici. Střela se mi povedla do protipohybu brankáře. Závěr druhé části jsme však nezvládli," rozebíral liberecký lídr.

Litoval častých oslabení. „Nemůžeme si dovolit hrát třikrát ve třech proti ofenzivně silnému mužstvu jako je Třinec. Znovu ukázal, že má vynikající hráče směrem dopředu," podotkl ještě Nedvěd.

Góly v oslabení trénujeme, smál se Růžička

Třinecký Martin Růžička prožil úspěšný večer. „Těšilo mě, že jsme skórovali dvakrát po sobě během jednoho oslabení. Je vidět, že to trénujeme. Ale ne, to jsem řekl v nadsázce. Šlo spíše o shodu náhod, kdy se puky k nám dobře odrazily. V přesilovkách jsme měli tlak, ale báli jsme se, abychom neupadli do křeče, kdybychom je neproměnili. Pak by se vývoj mohl obrátit i ve prospěch soupeře," rekapituloval kanonýr.

Uznal, že výsledek je pro jeho tým hodně lichotivý. „ Hlavně Méďa na liberecké straně prokázal, jak je výborným hráčem. Byl pořád nebezpečný. Ale po třetím gólu jsme si tři body už pohlídali a závěr jsme odehráli v pohodě," liboval si Růžička.

Pochvaloval si i obránce Marka Trončinského, novou tvář v dresu Ocelářů. „Vím, že je z Ústí nad Labem a znám ho už z doby, kdy hrál za Kladno a právě za Liberec. Je s námi pár dní a rychle si zvyká na třineckou útočnou hru. Ostatně, je to podobný typ ofenzivního beka jako Pepa Hrabal, který odešel do KHL. Takže došlo k výměně kus za kus a Tronča nám zatím dobře pomáhá," zakončil Růžička s úsměvem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.