Hlavní obsah

Vážnost zranění útočníka Tona se ukáže až v příštích dnech

Praha

Až v příštích dnech bude jasné, zda bude hokejové Spartě chybět v nejbližších zápasech elitní střelec Petr Ton. Nejproduktivnější hráč extraligy nedohrál ze zdravotních důvodů nedělní duel na ledě Hradce Králové. Jak vážné jeho zranění je, ale pražský klub nechce specifikovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský forvard Petr Ton a plzeňský útočník Tomáš Vlasák (vlevo) v předehrávce 29. kola Tipsport extraligy.

Článek

"Petr je po hrubém zákroku v tuto chvíli mimo hru. Podstoupil vyšetření, ale o vážnosti zranění či případném návratu je ještě předčasné mluvit. Věříme, že bude co nejdříve v pořádku," řekl ČTK tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

Čtyřicetiletý Ton odstoupil ze zápasu proti Mountfieldu po první třetině, poté co dostal 'sekeru' od jednoho z protihráčů. Podle prvních informací měl na noze otok. Další zápas hraje Sparta v pátek, kdy doma přivítá poslední Chomutov. Není vyloučeno, že díky pětidenní pauze Ton do utkání nastoupí.

Ton není v současnosti jediným zraněným hráčem Sparty. Na marodce je i jeho spoluhráč z první formace a kapitán Tomáš Rolinek, mimo hru jsou také obránci Jan Piskáček a Jakub Krejčík. Nedělní duel vynechal i další bek Radek Philipp.

Reklama

Související témata: