Hlavní obsah

Tygři jsou hlavně venku krotcí, proto v extralize nefigurují v desítce

Liberec

Za žádnou cenu nechtějí hokejisté Liberce opakovat loňskou absenci v play off, jenže z dvanácté příčky extraligové tabulky tam cesta nevede.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd nemá čas myslet na Soči.

Článek

Přímo strach z baráže mít snad nemusejí, odstup Kladna a Chomutova je dost výrazný, jenže na soupeře bojující o vysněnou desítku bodově ztrácí a navíc mají odehráno o zápas víc. „Co si budeme povídat, naše situace není dobrá. Kolem desítky to je dost nacpané, ale pokud nezačneme vyhrávat venku, tak se tam nevejdeme," uvažuje kapitán Petr Nedvěd.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Bílí Tygři jsou na cizím ledě krotcí, z posledních devíti utkání v roli hostů získali pouze pět bodů. „Doma jsme od 5. prosince prohráli pouze jednou, jenže venku urveme něco jen sem tam, a to je v naší situaci děsně málo," krčí rameny Nedvěd. Že by však Liberec obral lídra tabulky na pražském ledě, s tím nešlo podle něj moc počítat. „Nalijme si čistého vína, Sparta je momentálně trochu někde jinde než my," uvědomuje si po prohře 1:3.

Na obrat bylo pozdě

„Abychom měli šanci na úspěch, museli bychom být na všech frontách víc než stoprocentní. Se Spartou teď vyhrávají jen týmy, které mají opravdu výjimečný den, a to my v úterý večer neměli," dodává Nedvěd. „To, co jsme chtěli hrát a čím jsme mohli Spartě dělat nepříjemnosti, začal tým předvádět až v okamžiku, kdy měl už třígólové manko. To bylo na obrat pozdě," přiznává i trenér Pavel Hynek.

Liberec nejvíc trápí prostupná obrana (víc gólů dostal jen beznadějně poslední Chomutov) i nízká úspěšnost z přesilovek. „Spíš nám soupeř vstřelí gól v oslabení, než využijeme vlastní početní výhodu," lituje s mírnou nadsázkou kouč.

Na olympiádu Nedvěd nemyslí

Nedvěd tvrdí, že mít Liberec tak o dvacet bodů víc, mohl by on sám častěji myslet na olympijské Soči. „Zatím je pro mě ale jasně přednější extraliga. Musím dát všechno, co je potřeba, pro tým, dokud 4. února neodehrajeme poslední zápas před pauzou," uvažuje Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice