Hlavní obsah

Hokejová Sparta opět v pátek vzdá hold záchranářům

Praha

Hokejová Sparta v pátek již popáté vzdá hold členům složek Integrovaného záchranného systému tj. policistům, hasičům, záchranářům a vojákům. Duel 44. kola extraligy proti Karlových Varům tak odehraje ve speciální edici dresu a s unikátními puky, které budou následně vydraženy a čistý výtěžek získá Nadace policistů a hasičů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Sparty se radují z vítězství.

Článek

Pražané pořádají akci 'Sparta vzdává hold' již od roku 2009 a v každé sezóně věnuje dvě utkání za sebou členům těchto složek, kteří mají na duely vstup zdarma. Na předchozí utkání proti Liberci a následné proti Karlovým Varům získali 15.000 vstupenek.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Jsem rád a zároveň i hrdý, že prestiž akce stále stoupá. Povedlo se nám z toho udělat tradiční záležitost a ne ojedinělou akci. Za tu dobu vznikla mezi složkami záchranného systému a Spartou přátelská vazba," uvedl předseda představenstva Sparty Petr Bříza na dnešní tiskové konferenci.

Aktuálně vedoucí klub nejvyšší soutěže se inspiroval v zámořské NHL, kde se podobné akce konají již řadu let. "Věřím, že stejně jako v zámoří se hasiči, policisté, záchranáři i vojáci dočkají stejného emotivního ocenění," přál si Bříza. Zástupci všech složek budou oficiálně oceněni i přímo na ledové ploše před začátkem zápasu.

Samotnou akci ocenil i momentálně nejlepší střelec soutěže a lídr kanadského bodování Petr Ton, který je jedním z jejich čtyř patronů. "Za hráče mohu říct, že jsme rádi, že se takových akcích můžeme účastnit. Jsem ve Spartě jedenáct let a podobných akcích je dost. Máme dále i Sparťanskou krev nebo i Den sparťana. Vážíme si toho, že se klub snaží pro fanoušky a diváky něco dělat," podotkl Ton.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články