Hlavní obsah

Gólman Turek zrušil smlouvu v Calgary a zůstane v Čechách

PRAHA

Hokejový gólman Roman Turek už se do NHL nevrátí. Čtyřiatřicetiletý Turek zrušil svou smlouvu s Calgary Flames, v níž mu ještě zbývaly dva roky. Nyní jedná o další spolupráci s Českými Budějovicemi, jimž letos pomohl k návratu do extraligy. Potvrdil to hráčův agent Jaromír Henyš.

Foto: PRÁVO

Roman Turek v kleci Calgary.

Článek

"Podepsáno ještě nic není, rozhodne se příští týden. Je ovšem pravděpodobné, že v Budějovicích zůstane," řekl Henyš. Turek loni podepsal s "Plameny" tříletou smlouvu, ale během letošní sezony, kdy se NHL kvůli výluce nehrála, se ji připravoval zrušit. "Společně s vedením ji trochu předělal, v Calgary mu vyšli vstříc. Chápou, že se chce zařídit podle rodiny," uvedl Henyš.

Potřebám rodiny už Turek otázku svého dalšího působiště podřídil loni, když podepsal v zámoří novou dohodu. "Původně počítal s tím, že jeho syn dochodí školu v Kanadě, ale když začala výluka a on se vrátil do Čech, dokončil ji tady. Proto už nemusí Roman do zpátky Calgary," vysvětlil Henyš.

V zámoří si nyní Turek všechno vyřizoval sám bez agenta. A nešlo jen o hokejové věci. "Bylo toho dost, musel třeba vyřešit prodej domu," řekl Henyš.

Turek v zámoří strávil osm sezón. Začal v barvách Dallasu, s nímž v roce 1999 získal Stanley Cup, pak dva roky působil v St. Louis a poslední tři sezóny chytal v Calgary. S podceňovaným týmem se dokonce dostal loni do finále play off, ale tam naděje Flames dohořely na Tampě Bay.

Mistr světa z Vídně dnes přiletěl domů, na začátku dalšího týdne se sejde s budějovickým manažerem Jaromírem Látalem. V klubu jsou přesvědčeni, že se obě strany bez problému dohodnou. "Ještě než odletěl, mluvil s prezidentem klubu, panem Davidem, a plácli si, že tady bude chytat i v další sezóně," řekl Látal.

Reklama

Související témata: