Hlavní obsah

Dopita: Přichází nová motivace

PRAHA

Dva roky strávil hokejový útočník Jiří Dopita v dresu Pardubic, po zisku mistrovského titulu se ale s východočeským týmem rozloučil. Další kroky zkušeného harcovníka vedou do Znojma, kde se Dopita domluvil na roční smlouvě. "Chci prožít ještě nějakou změnu," říká šestatřicetiletý forvard v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita (vlevo)

Článek

Co vás vedlo k tomu, po dvou letech opustit Pardubice a domluvit si angažmá ve Znojmě? Při mém příchodu do Pardubic všichni říkali, že se mnou už konečně vyhrají titul. I když se o to musí vždy postarat dobře hrající tým, jsem rád, že se to nakonec podařilo. Svou roli jsem splnil a budu na to vzpomínat jen v nejlepším. Teď chci ale prožít ještě nějakou změnu, ve Znojmě jsme domluveni na roční smlouvě.

Zájem měl o vás mít i Třinec, proč jste dal přednost Znojmu? Znojmo přišlo s dobrou nabídkou jako první a jednalo korektně. Chtěl jsem se zase přesunout zpátky na Moravu, i když vzdálenost na dojíždění ze Vsetína zůstává skoro stejná. Pardubická kapitola je uzavřena, rozloučení přišlo při oslavách titulu. Teď přichází nová motivace a snad i jisté oživení na sklonku kariéry.

Získal jste titul s Olomoucí, pětkrát ve Vsetíně a nyní i v Pardubicích. Přenesete své zlaté touhy i do nového klubu? Každý tým chce být nejlepší, ale nerozhoduje to jednotlivec. Očekávám, že dojdeme co nejdál. Znojmo bude po roční pauze určitě chtít do play-off a je tam jasná touha konečně překonat prokletí čtvrtfinále. Suchá příprava začíná už v polovině května, mezitím se v televizi podívám na MS a udělám si i čas pro rodinu a na práci kolem domu.

Reklama