Hlavní obsah

Plzeň věří v opakování historie a škaredý gól

Plzeň

Kdo dá první gól, vyhraje. Platilo to ve všech pěti dosavadních zápasech vypjaté série Plzeň– Brno, po nichž má úřadující mistr nůž na krku. Loni se ale ve stejné situaci ve čtvrtfinále s Litvínovem dokázal odpíchnout až k šampiónské jízdě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Václav Pletka se raduje z gólu proti Brnu ve čtvrtfinálové sérii play off extraligy.

Článek

Za stavu 2:3 na zápasy zvládl tým kolem Martina Straky klíčovou šestou partii a dnes bude v Brně chtít zopakovat historii. „Každá série se dá otočit, nesmíme myslet na to, že jsme středeční zápas prohráli," tvrdil Václav Pletka.

„Hlavně musíme chodit víc do gólmana a trochu ho rozhodit. Zatím měl na všechno čas. Play off je ale o tom, že padají góly z předbrankového prostoru. A tam je třeba se natlačit," burcoval zkušený útočník. „Když Brno vede o gól, je pak schopné si to pohlídat. Mají fyzicky dobře vybavené hráče, se kterými je těžké vyhrávat osobní souboje," popisoval střety plzeňský bek Daniel Seman.

Kometa si dovedla soupeře, kam potřebovala. V Brně nyní doufají, že s nimi jedinečná možnost vyřadit mistra psychicky nezamává, a spoléhají i na euforické fanoušky. „Teď už toho člověk moc nenatrénuje, spíš je potřeba se hodit do pohody. Máme mečbol, ale je to pořád strašně vyrovnané. Čekám urputný zápas, ve kterém musíme být pořád neústupní," pronesl brněnský útočník Tomáš Svoboda. „Stráča říkal, že potřebujeme, aby nám tam padnul nějaký škaredý gól. Tak se o něj porveme," vyhlásil Seman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice