Hlavní obsah

Třetí zlínský zásah v prodloužení zlomil Hradci vaz. Rozhodly zkušenosti, věděl kouč Draisaitl

Hradec Králové

V normální hrací době byl Hradec Králové hokejistům Zlína naprosto vyrovnaným soupeřem. Ale ta prodloužení… Celkem třikrát úřadující vicemistr svému rivalovi uštědřil náhlou smrt, ta v šestém zápase z hole Petra Čajánka poslala Zlín do semifinále.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zlínští se radují z Balaštíkova gólu.

Článek

Několik minut po zápase domácí hokejisté stáli sešikovaní před svým kotlem fanoušků a vychutnávali si děkovačku za premiérové play off, které bylo v Hradci k vidění.

Jenže hráči se na žádné křepčení necítili, bolest z vyřazení byla příliš čerstvá. Šancí na ukončení zápasu a protažení série měli spoustu, jenže buď skončily na tyči nebo na brankářském objevu série Tomáši Štůralovi, který za dva zápasy pustil Mountfieldu jediný gól.

„Není to náhoda, že se zápasy rozhodovaly v závěru nebo prodloužení. V klíčových momentech se ukázaly větší zkušenosti Zlína v play off,“ musel uznat kouč Hradce Peter Draisaitl.

Postup trefil Čajánek

Jeho svěřenci se probrali až po bídně odehrané první třetině, ale pak už jejich výkon nabral potřebné grády. Hosty motali v jejich obranném pásmu, ale více než srovnávací gól na 1:1 z převahy nevydolovali.

Necelých pět minut chybělo do konce prodloužení, když se zrodil rozhodující moment. Jeden ze zlínských výpadů skončil faulem, ale ještě než se stihla otevřít vrátka domácí trestné lavice, utkání skončilo. Petr Leška ještě z úhlu zasáhl tyč, ale po chvíli už Petr Čajánek neměl problém odkrytou branku trefit.

„My si před prodloužením říkali, že musíme střílet, každá rána může být gól. Šli jsme si za tím,“ pochvaloval si Čajánek. „Takových zápasů už jsem zažil spoustu, kdy se tlačíte dopředu, jste lepší a pak prohrajete,“ povzdechl si hradecký útočník Jaroslav Kudrna.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice