Hlavní obsah

Doba čtyřicátníků odeznívá, říká rekordman Ptáček. S hokejem ale končit nechce

Praha

Kdepak konec kariéry! Na nic takového nemá ani pomyšlení. Hokejový obránce František Ptáček je po skončení smlouvy v Hradci Králové sice bez angažmá, ale věří, že v extralize i ve svých devětatřiceti letech získá nové angažmá. A ještě vylepší soutěžní rekord - 1140 dosud odehraných zápasů.

Foto: Milan Malíček, Právo

František Ptáček z Hradec Králové v utkání pátého extraligového kola proti Kladnu.

Článek

"Chtěl bych hrát dále. Teď se řeší kde. O konci kariéry ještě určitě neuvažuju. Prioritou je extraliga, ale uvidíme, co bude dále," řekl Ptáček.

Uvědomuje si ale, že i kvůli povinnosti klubů nasazovat mladší hráče to budou mít starší hokejisté jako on složitější. "Myslím si, že doba, kdy budou hrát čtyřicátníci, bude pomalu odeznívat," uvedl Ptáček, který přesto věří, že angažmá sežene.

"Na druhou stranu jsou tady tabulkové hodnoty a cena těch starších je nejnižší. A v některých případech je kvalita stejná jako u mladších. Může to být i výhoda pro staršího hráče," podotkl Ptáček, který v právě končící sezóně odehrál za Hradec Králové včetně play off 52 zápasů. "Myslím si, že jsem ukázal, že na to mám. Fyzicky i herně. Není důvod, proč bych extraligu nemohl hrát dále," řekl.

Konec v Hradci ho tak úplně nepřekvapil

Odchovanec pražské Sparty má na kontě 1140 zápasů v nejvyšší soutěži. "Ještě se to dá zvětšit, ne?" pousmál se Ptáček, který vedle mateřského klubu a posledního zaměstnavatele hrál i za Karlovy Vary a České Budějovice. "Uvidíme, jak to dopadne. Je to příjemné (počet odehraných zápasů), ale pro život to není nejdůležitější," řekl.

O tom, že v Hradci končí, se dozvěděl po sezóně. "Úplně mě to nepřekvapilo," přiznal. Na východ Čech se extraligový tým přesunul v létě z Českých Budějovic a hlavně na začátku sezony bylo vše hodně hektické. "Paradoxně ale byl právě ten začátek nejlepší. Pak výkonnost pomalu klesala dolů. Možná by se chtělo stěhovat v polovině sezóny, abychom hráli dobře na konci," pousmál se.

Hradec Králové obsadil v základní části extraligy páté místo a ve čtvrtfinále play off vypadl se Zlínem. "Bylo to zklamání, protože jsme viděli, že soupeř je hratelný. Jen bylo vidět, že je vyzrálejší, a v důležitých momentech uměl udeřit," dodal Ptáček.

Reklama

Související témata: