Hlavní obsah

Plzeň nesouhlasí s trestem pro Hollwega, odvolá se

Plzeň

Vedení hokejistů Plzně nesouhlasí s desetizápasovým trestem pro amerického útočníka Ryana Hollwega za faul na slávistu Tomáše Vlasáka a proti rozhodnutí disciplinární komise hokejové extraligy podá odpor. Generální manažer Indiánů Martin Straka se zároveň ohradil proti vyjádření předsedy komise Karla Holého, který označil Hollwegův faul kolenem za likvidační.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg.

Článek

"Jsem přesvědčený o tom, že trest udělený Ryanu Hollwegovi je nepřiměřený, pro hráče cíleně likvidační a zcela zaujatý. Ve věci Hollwegova přestupku bude po domluvě v zákonné lhůtě podán odpor," uvedl Straka v prohlášení, které klub vydal v reakci na rozhovor Holého pro web aktualne.cz.

Holý v něm poukázal na fakt, že zákroky Hollwega řeší disciplinární komise v každé sezóně třikrát až čtyřikrát a v současném ročníku nedohrál Američan po vyloučení do konce utkání již druhý ze tří duelů, do kterých zasáhl. Jeden zápas musel vynechal kvůli trestu ve hře.

"Sečetla se intenzita, vedení i vážnost zákroku, a také Hollwegova recidiva z minulosti. Vždyť my ho řešíme třikrát za sezónu, on každý rok klidně nasbírá (v součtu) desetizápasový distanc. A tenhle zákrok byl likvidační," uvedl Holý, podle nějž Hollweg mohl Vlasáka vážně zranit a případně mu i ukončit kariéru.

Koleno nevystrčil

Právě tohle vyjádření se Strakovi nelíbí. "Ryan atakoval Tomáše Vlasáka do těla, ovšem přitom vůbec nezvedl nohu a pokud by se mu Tomáš nevyhýbal, s největší pravděpodobností by se srazili tělem. Záznam o přestupku jsem si opakovaně pouštěl na videu a neviděl jsem, že by Ryan vůbec vytrčil koleno," podotkl Straka.

Šéf plzeňského klubu znovu připomněl situaci z prvního kola, kdy se Hollweg dostal do konfliktu s Jaroslavem Hlinkou ze Sparty. "Ryan jej srazil za brankou. Ten se zřejmě v rozčilení rozjel a na modré sekl Ryana zezadu přes nohy v době, kdy neměl v držení kotouč. Při následném střetu obou hráčů zasáhl Hlinka Ryana kolenem," uvedl Straka, jenž podal proti Hlinkovi podnět disciplinární komisi, ale ta ho zamítla.

Reklama

Související témata: