Hlavní obsah

Urban táhne ofenzivu libereckých hokejistů. Doháním pozdní start, říká útočník

Liberec

Hokejový Liberec v současné době táhne v ofenzivě svou produktivitou útočník Tomáš Urban. Během dvou zápasů na domácím ledě v rozmezí tří dnů vstřelil dva góly a připsal si ještě stejný počet asistencí. Byl jediným střelcem Bílých Tygrů proti Plzni (1:2), poté otevřel skóre v duelu se Slavií (4:1) a měl prsty v dalších dvou brankách vítězů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Tomáš Urban.

Článek

Docela jste se rozstřílel. Cítíte, že jste takříkajíc v laufu?

Jsem rád, že mi to tam začalo konečně padat. Měl jsem pozdní start do sezóny a teď to doháním. Snažím se bodovat každý zápas a v těchto dvou mi to vyšlo.

Čemu přičítáte vítězství nad Slavií?

Měli jsme v hlavách zápas s Plzní a chtěli jsme se odrazit od výkonu ve třetí třetině. Celé mužstvo pracovalo na tři body. Myslím, že svůj přínos prokázali všichni hráči.

Jak se vám hraje pod novým trenérem Rostislavem Čadou?

Je to přísný kouč, který vyžaduje disciplínu a pořádek. Vnímáme, jak je správné pro tým, že jeho trenérský rukopis respektujeme a snad i plníme. V tom vidím základ pro potřebné zlepšení.

Trenér vás přesunul už do druhé formace ke slovenským oporám Bartekovi a Radivojevičovi. Čekal jste to?

Pan Čada využívá všechny čtyři lajny, abychom byli v tempu a dostali herní prostor. Pro mě pozice ve druhém útoku znamená nakopnutí a motivaci. Proto se chci odvděčit co nejlepšími výkony.

Jak pracujete při přesilovkách?

Starší hráči rozhodnou, kdo se kam postaví. A podle toho si rozdělíme úkoly na ledě.

Berete jako výhodu fakt, že od čtvrtečního duelu se Slavií máte čas na přípravu až do nedělního zápasu v Hradci Králové?

V pátek budeme regenerovat, pak potrénujeme a vlítneme na Hradec. S ním to bývají vyrovnaná utkání. Mohli bychom je přehrát jednoduchostí a věřím, že odvezeme aspoň jeden bod, ale lepší by byly dva nebo tři (úsměv).

Reklama

Související témata: