Hlavní obsah

Pro trenéra Leverkusenu je Šimák těžký případ

Trenér bundesligového Leverkusenu Klaus Toppmöller ve čtvrtek znovu ostře kritizoval českého fotbalistu Jana Šimáka, kterého německý vicemistr získal do kádru loni v květnu a jehož se trenér dosud zastával. Nyní ho označil za těžký případ, který se není schopen začlenit do kolektivu.

Článek

"Neakceptuje konkurenční boj, není v mužstvu integrován a je to osamělý střelec," řekl Topmöller agentuře DPA na Floridě, kde se Leverkusen připravuje na zahájení druhé poloviny nejvyšší německé soutěže. "Má trpělivost s ním dochází," varoval. Přesto ale chce ještě dát Šimákovi šanci. "Protože je dobrý fotbalista," ozřejmil kouč. "Měl jsem několik složitých typů, ale on je komplikovanější než všichni ostatní," kritizoval trenér.

Hráči Šimáka odmítají

Loňský vicemistr Bayer Leverkusen, který je nyní v tabulce až na 14. místě, získal českého hráče loni v květnu za 6,5 milionu eur (asi 200 milionů Kč) od tehdy druholigového Hannoveru. Tomu Šimák významně pomohl svými výkony k postupu do bundesligy.

"Není možné, aby ho ostatních 25 hráčů pořád muselo prosit," stěžoval si trenér na Šimákův individualismus. Valná část leverkusenského mužstva podle trenéra Šimáka odmítá. Hráč, který byl už v Hannoveru pověstný svými disciplinárními výstřelky, dal prý o sobě vědět i na Floridě. Povahu prohřešků ale Toppmöller neupřesnil.

Ve světle špatných výsledků z první poloviny soutěže Toppmöller připustil, že i on udělal chyby. "Především jsem příliš dlouho sázel na hráče, kteří v minulé sezóně byli tahouny úspěchu," konstatoval trenér.

Reklama