Hlavní obsah

Poslední Zlín dokonal senzační obrat s vedoucím Litvínovem v prodloužení. Kometa rozstřílela Pardubice

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova uhájili i po 20. kole vedení v Tipsport extralize, jenže na ledě posledního Zlína dvakrát vedli o tři góly a nakonec prohráli 5:6 v prodloužení. Na rozdíl jediného bodu se na Vervu dotáhl Třinec, který vyhrál v Mladé Boleslavi 4:2. Nováček z Olomouce prohrál se Spartou 1:2 v prodloužení. V něm uspěl i Liberec, jenž smazal dvoubrankové manko a Vítkovice porazil 3:2. Kometa potvrdila vzestup, když před vyprodanou halou v Brně rozstřílela Pardubice 5:0. Plzeň poprvé pod novým koučem Michalem Strakou neuspěla, podlehla v Hradci 2:4.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Zleva Ondřej Jurčík z Litvínova, Patrik Urbanec ze Zlína, Oldrich Kotvan ze Zlína, kapitán Litvínova Michal Trávníček a brankář Zlína Libor Kašík v utkání 20. kola extraligy.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Litvínov přijel na led posledního Zlína posilněn pěti výhrami z posledních šesti zápasů. Zásluhou Pavla Písaříka po proměněném trestném střílení šli hosté do vedení, o které sice přišli, ale následně se dvakrát propracovali do tříbrankového náskoku. Berani se ale nevzdali a třemi góly v rozmezí sedmi minut ve třetí třetině srovnali. Velkolepý obrat pak dokonal v prodloužení Jiří Marušák.

Mistrovský Zlín ale zůstává přikován na poslední příčce se čtyřbodovou ztrátou na Vítkovice, které prohospodařily v Liberci dvoubrankový náskok. K obratu Bílých Tygrů zavelel ve třetí třetině Martin Bakoš, jeho jmenovec Bartek dal nakonec i rozhodující gól v prodloužení. Vítkovice přesto i podruhé pod vedením nové trenérské dvojice Svozil-Petr bodovaly.

Mountfield dál doma vítězí, v Brně jásala vyprodaná hala

Pod taktovkou nového hlavního kouče Michala Straky uspěla ve středu i Plzeň, jenže v pátek Indiáni nezabránili Hradci Králové v prodloužení domácí vítězné série už na sedm zápasů. Západočeši ale na ledě Mountfieldu vedli po brance Nicholase Johnsona a vybudovali si převahu.

Osud zápasu ale zcela změnila branka domácího kapitána Jiřího Šimánka v čase 19:59. Kapitán nakonec přispěl k výhře druhým gólem, který byl pro něj jubilejní dvoustý v extralize. Dvakrát se trefil i Tomáš Mertl.

Třinec sice v Mladé Boleslavi ztratil vedení a utkání musel otáčet, nakonec ale vybojoval vítězství a pojistil si druhou příčku. Oceláři vyhráli teprve druhý z posledních šesti zápasů. To domácí se dál propadají do krize. Čekají na výhru už pět utkání, doma padli dokonce podeváté z deseti duelů a potvrdili pověst nejhoršího týmu na vlastním ledě.

Druhý nováček z Olomouce se po šesti výhrách ze sedmi zápasů chtěl vytáhnout na Spartu, která se ale na Hané vrátila na vítěznou vlnu. Kvůli porážce se Slavií přišla o sérii pěti výher, v Olomouci sice nejprve ztratila i vinou špatného střídání vedení, dokázala ale rozhodnout v prodloužení, v němž se trefil Lukáš Klimek.

Let vzhůru tabulkou v podání brněnské Komety odnesly páté Pardubice. V Brně bylo potřetí v sezóně vyprodáno a domácí fanoušci si rozhodně přišli na své. Radovali se z pěti gólů a ze skvělého výkonu brankáře Marka Čiliaka, jenž vychytal premiérové čisté konto v sezóně. Pardubice podruhé v sezóně vyšly střelecky naprázdno. Kometa bodovala posedmé za sebou a vyšvihla se už na šesté místo.

Dvacáté kolo bude dohráno v úterý 18. listopadu zápasem Slavie s Karlovými Vary.

Hokejová Tipsport extraliga, 20. kolo:
Zlín - Litvínov 6:5 v prodloužení
Branky: 9. Okál, 37. Valenta, 45. Říčka, 46. Holík, 52. Čajánek, 62. Marušák - 4. Písařík (tr. střílení), 31. Ručinský, 32. a 42. Pavlík, 37. Pavelka
Mladá Boleslav - Třinec 2:4
Branky: 23. Lenc, 27. Bárta - 17. Kreps, 32. Hrňa, 33. Orsava, 51. Roth
Olomouc - Sparta 1:2 v prodloužení
Branky: 23. Zuzin - 5. Hlinka, 63. Klimek
Liberec - Vítkovice 3:2 v prodloužení
Branky: 46. Bakoš, 53. Jelínek, 63. Bartek -  21. Stehlík, 33. Svačina (tr. střílení)
Hradec Králové - Plzeň 4:2
Branky: 20. a 45.  Šimánek, 25. a 36. Mertl - 17. Johnson, 39. Kratěna
Brno - Pardubice 5:0
Branky: 6. Dočekal, 10. Němec, 38. Kempný, 49. Ton, 52. Hanzlík
dohrávka 18.11. Slavia - Karlovy Vary

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.