Hlavní obsah

Posila Třince Slovák Štefan Ružička: Beru jedině titul!

Třinec

Má pověst střelce, ale letošní sezóna Slovákovi Štefanovu Ružičkovi příliš nevychází. Načal ji krátkým působením ve švýcarském Lausanne, odkud se přestěhoval do týmu KHL Slovanu Bratislava. V jeho dresu odehrál ale jen 11 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a na stejný počet branek přihrál. Naposledy se objevil v sestavě v prosinci, od té doby kvůli zranění třísla nehrál. Herní i střeleckou pohodu chce hokejista se zkušenostmi z NHL najít v Třinci, kterému se odchovanec Nitry upsal do konce sezóny.

Foto: Petr Rubal, Právo

Slovenský útočník Štefan Ružička podepsal v Třinci smlouvu do konce letošní sezóny.

Článek

Třinečtí Oceláři o vás měli zájem už v létě, proč jste se nedohodli už tehdy?

V létě to jednoduše nevyšlo a jsem rád, že to klaplo nyní. Když už bylo jasné, že Slovan do play off Kontinentální hokejové ligy nepostoupí, oslovili mě znovu a tentokrát jsme se domluvili.

Přicházíte z KHL, jaká jsou vaše očekávání?

Především přicházím do kvalitního mužstva, tudíž očekávání jsou velká. Stejně tak Třinec očekává ode mne, že zapadnu do mužstva a budeme pokračovat v těch výsledcích, na které jsou tady zvyklí.

A vaše osobní cíle v Třinci?

Hrát co nejlépe, samozřejmě. A dát se do hokejové i zdravotní pohody, protože tento rok nebyl nic moc. Doufám, že se už konečně nastartuju a do play off budu dobrá posila.

Proč jste nehrál už proti Liberci? Kdy naskočíte?

Měl jsem dlouhou pauzu. Je to měsíc a půl, co jsem nehrál zápas a teprve týden po zranění trénuji. Potřebuji se dostat do kondice, s mužstvem se sehrát. Až půjdu na led, chci být na sto procent připravený. Po reprezentační přestávce už v sestavě určitě budu.

Jste střelec, troufáte si nahradit vašeho skoro jmenovce Martina Růžičku?

Určitě ano. Chci pomoct jak svými góly, tak dobrou hrou. Věřím, že každý zápas to tam bude padat nejen mně, ale i ostatním spoluhráčům.

Třinec má letos velké ambice. Pomýšlí pouze a titul. Jak se vám to líbí?

Souhlasím. Jedině titul, nic jiného nebereme.

V reprezentační přestávce se do týmu Třince vrátí zranění hráči. Konkurence bude obrovská...

To je dobře, protože konkurence nutí hráče podávat maximální výkon.

Jste z Nitry, budete dojíždět, nebo se do Třince přestěhujete?

Budu zatím dojíždět a potom uvidíme. Mám pokoj na hotelu, takže mám kde přespávat.

Štefan Ružička
Odchovance Nitry v roce 2003 draftovala pro NHL Philadephia Flyers. V prvním týmu Letců za pět let odehrál 55 zápasů s bilancí čtyř branek a 15 asistencí. V roce 2008 se slovenský útočník vrátil do Evropy a zamířil do Spartaku Moskva. V klubu strávil necelých pět sezón a před dvěma lety byl vyměněn do Ufy, v další sezóně hrál za Omsk. Před touto sezónou odešel účastník světových šampionátů v letech 2009 a 2011 do švýcarského Laussanne, kde v devíti zápasech zaznamenal čtyři asistence. V průběhu sezóny odešel do bratislavského Slovanu. V KHL stihl 11 utkání (2+2). Od poloviny prosince nehrál.

Reklama

Související témata: