Hlavní obsah

Kladno chce i bez posil z NHL znovu do play-off

KLADNO

Bez pomoci Jaromíra Jágra a dalších posil z NHL se v letošní extraligové sezóně budou muset obejít hokejisté Kladna. Středočeský celek se v minulé sezóně s pomocí hvězdných odchovanců probojoval po dlouhé době do play-off, stejné cíle si klade ovšem i letos a věří, že pro něj letošní ročník neskončí již začátkem března.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"I letos nemůžeme mít jiné cíle než dostat se mezi osmičku nejlepších," řekl trenér Zdeněk Müller na úterní tiskové konferenci Rabatu. "Sice nám odešli hráči do NHL, ale máme dost zkušených borců, jako jsou Patera, Martin a Libor Procházkové, Zajíc či Gardoň, kteří jsou zárukou kvality," podotkl Müller.

Dvaapadesátiletý kouč bude mít k dispozici podobný kádr jako před rokem. Chybět budou vedle Jágra a Františka Kaberleho, kteří uplynulou sezónu ani v klubu nedokončili, i Tomáš Kaberle, k dalším velkým odchodům ale nedošlo. Klub opustil pouze druhý brankář Kopřiva, který se rozhodl zkusit štěstí za Atlantikem.

Nejvýraznější posilou je poté zkušený Libor Procházka a David Hájek. Otázkou stále zůstává, zda v mužstvu bude i Ivan Huml, jenž stále zvažuje odchod do zámoří.

V přípravě se dařilo

Kladno si hodně slibuje od Libora Procházky, který se do mateřského klubu vrací po osmi letech. "Chtěl bych odevzdat pro Kladno dobré služby. Fanoušci mě ale nemohou srovnávat s Tomášem Kaberlem, protože každý jsme jiný typ hráče. Udělám ale maximum pro to, aby příznivci byli s mými výkony spokojeni," řekl olympijský vítěz a mistr světa.

Středočechům se v přípravě poměrně dařilo, v posledních osmi zápasech neprohráli. Kouč Müller to ale nepřeceňuje, navíc se mu v posledním duelu zranil kapitán Josef Zajíc. "Dost nás to mrzí, protože jeho lajna hrála velice dobře. Na druhou stranu nás těší, že odehrál celé utkání Pavel Patera, který podal velice solidní výkon a na startu extraligy nebude chybět," uvedl Müller. Patera měl před sezónou také zdravotní problémy.

Kladno bude v příští sezóně hospodařit s rozpočtem o dvacet procent vyšším než v předcházejícím období. "Blíže to ale upřesňovat nechci. Sezonu máme zajištěnou," řekl generální manažer Otakar Černý. Uvedl pouze, že 40 procent rozpočtu jde na platy hráčů.

Reklama

Související témata: