Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 6:3Mladá Boleslav zdolala Olomouc, Hanáci prohráli potřinácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Musil (trestné střílení) 1 : 0
3. Pacovský 2 : 0
6. Robar 3 : 0
9. Ondrušek 3 : 1
29. Dlouhý 3 : 2
35. Patera 3 : 3
41. Stříteský 4 : 3
55. Pacovský 5 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 49. kole extraligy Olomouc 6:3 a připsali si devátou výhru z posledních jedenácti utkání. V boji o play off tak unikli jedenáctému Liberci na rozdíl pěti bodů. Dva góly vítězů vstřelil útočník Dominik Pacovský. Předposlední Olomouc prohrála potřinácté v řadě a na dvanácté Karlovy Vary stále ztrácí čtyři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky proti Olomouci. Zleva Tomáš Klimenta (zády), autor čtvrtého gólu Martin Látal, Pavel Musil a Ctirad Ovčačík.

Článek

V souboji extraligových nováčků měla Mladá Boleslav drtivý nástup. Hned při prvním střídání se Musil dostal za olomouckou obranu, Rašner ho zahákoval a mladoboleslavský útočník proměnil nařízené trestné střílení střelou mezi betony brankáře Vošvrdy. Tamtéž gólově zakončoval o minutu a půl později i Pacovský, který také projel prostupnou hostující obranou a silnou boleslavskou šestiminutovku dovršil Robar, jenž v přesilovce střelou od modré čáry zvýšil na 3:0.

Hosté zareagovali oddechovým časem a Ondrušek v deváté minutě při početní výhodě snížil, ale jinak Mladá Boleslav působila živějším dojmem. Navíc se jí povedl i nástup do druhé třetiny, tři minuty po jejím začátku Látal bekhendovou kličkou pod horní tyč zakončil přečíslení dvou na jednoho a vrátil domácím třígólové vedení.

Kohouti se však nevzdali a v dalším průběhu prostřední dvacetiminutovky zápas zdramatizovali. Nejprve ve 29. minutě Dlouhý zakončoval nenápadnou protiakci a o šest minut později Patera před bránou tečoval Vyrůbalíkovo nahození od modré čáry.

Olomouc už prohrávala jen 3:4, jenže třetí třetinu zahajovala ve třech a domácí půlminutovou dvojnásobnou početní výhodu využili. Přesilovkový střelec Stříteský zvýšil na 5:3. Hosté ještě kladli odpor, ale necelých šest minut před koncem definitivně potvrdil mladoboleslavské vítězství Pacovský, který švihem z mezikruží přidal svůj druhý gól v utkání.

49. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Musil z trestného střílení, 3. Pacovský (Kočí, Lenc), 6. Robar (Musil, M. Látal), 24. M. Látal (Musil), 41. Stříteský (D. Výborný, Klimenta), 55. Pacovský (Stříteský, D. Výborný) - 9. Ondrušek (Škůrek), 29. R. Dlouhý, 35. Patera (Vyrůbalík, Zuzin). Rozhodčí: Lacina, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Houdek (Olomouc) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3940.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Pacovský, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Vošvrda - Rašner, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský - Buc, J. Knotek, Laš - T. Rachůnek, Herman, Matai - Zuzin, Patera, Řípa - Kucharczyk, Marosz, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: