Hlavní obsah

Sivkovi kryt očí z plexiskla zachránil život

PRAHA

Kdyby hokejista Michal Sivek nepoužíval ochranný kryt očí z plexiskla, nemusel být podle lékařů už naživu. Útočníka Sparty Praha v úterním extraligovém zápase trefil protihráč z bezprostřední blízkosti pukem do obličeje a ve středu se musel podrobit operaci tříštivé zlomeniny nosu. Jeho tvář nyní zdobí sádra přes celý obličej a nejméně týden bude mimo hru.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Sparty Michal Sivek.

Článek

Sivka v úterý v 54. minutě trefil při dvojnásobné početní výhodě hostů Tomáš Vak z bezprostřední blízkosti pukem do obličeje a pro dvojnásobného juniorského mistra světa zápas třetího extraligového kola předčasně skončil. Z ledu se dostal pouze za pomoci spoluhráčů a doktora týmu.

"Ten okamžik si vybavuju naprosto přesně. Hráli jsme dvojnásobné oslabení. Karlovarský bek posunul puk Vakovi a ten vypálil. Pak už vím jen to, že mě trefil do obličeje. Následovala strašná bolest," řekl Sivek internetovému serveru hokej.cz.

Lékaři nos znovu zlomili a pak narovnali

Po Vakově ráně musel do nemocnice na Bulovce, kde se dozvěděl, že utrpěl tříštivou zlomeninu nosu. Chirurgický zákrok podstoupil až ve středu, lékaři totiž museli počkat, až bude mít 'lačný' žaludek. "Dali mi narkózu, nos museli znovu zlomit a poté - laicky řečeno - narovnat," popsal sparťanský útočník operaci, kterou absolvoval.

V nemocnici jej také zaskočila zpráva, kterou slyšel od doktorů. Ochranné plexisklo na jeho helmě jej zachránilo od daleko vážnějšího zranění. "Kdybych prý neměl ochranu očí z plexiskla, bych by mrtvý. Měl jsem vlastně štěstí v neštěstí, podruhé jsem se narodil. Ten puk mě mohl zabít," řekl Sivek, jehož plexisklo se po zásahu pukem rozlomilo.

Už v neděli chtěl hrát

Jeho tvář nyní zdobí sádra. "Udělali mi otvory na oči, v nosu mám tampóny," popsal Sivek svoji vizáž. Už ale opustil nemocnici a léčí se doma. "Beru spoustu prášků, jsou mezi nimi i ty proti bolesti. Vlivem sádry se mi i špatně mluví, nejraději jsem tedy v klidu," řekl Sivek.

Přesto již nyní přemýšlí nad tím, kdy se vrátí do sestavy Sparty. "Pokud by mě neoperovali, naskočil bych možná už v neděli. Takhle musím minimálně týden počkat. Příští pátek by to snad mohlo jít. Vezmu si samozřejmě celoobličejový kryt," dodal Sivek.

Reklama

Související témata: