Hlavní obsah

Šok pro Slavii. Sejmul ji Růžička! Olomouc zabrala, už není poslední

Praha
Aktualizováno

Kruté rozuzlení pro slávisty! Situaci v baráži jim výrazně zkomplikoval jejich bývalý muž - útočník Vladimír Růžička, syn ikony a dlouholetého trenéra červenobílých. Patnáct sekund před koncem využil přesilovku, Chomutov jeho zásluhou vyhrál v 7. kole 2:1 a posunul se do čela tabulky. Těžká rána pro Eden... Kdož ví, jestli Růžička Slavii nenasměroval k pádu z nejvyšší soutěže. Olomouc si poradila s Českými Budějovicemi 3:0 a už není poslední.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Chomutova Vladimír Růžička (uprostřed) přijímá gratulace k vítěznému gólu v boji se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Piráti zkoušeli od počátku loupit. O vedoucí branku Severočechů se postaral Roman Chlouba. V čase 1:09 zaznamenal nejrychlejší gól Chomutova v téhle baráži, zblízka překonal Dominika Furcha.

Po první pauze Chomutovští hráli přesilovku, vzápětí opakovaně výhodu měli domácí. Ale marná byla jejich snaha. Až Jaroslav Bednář, který se vrátil po dvouzápasové pauze do sestavy, se prosadil. Zblízka, mazácky, jako správný kapitán překonal Miroslava Hanuljaka. Slávistický matador se trefil v baráži poprvé. Zápas při smírném skóre zvolna směřoval k prodloužení.

Domácí přesilovka v závěru zůstala nevyužita, nakonec ale v čase 59:45 udeřil při početní výhodě Severočechů exslávista Růžička. Potomek bývalého kouče červenobílých a nyní mj. konzultanta pracujícího pro chomutovský klub.

Motor, který se v baráži z těžké pozice vrátil do hry, se na ledě Hanáků dlouho odolával. V poslední minutě druhé třetiny ale domácí udeřili. A hned dvakrát. Trefy Pavla Skrbka a Pavla Patery dělilo pouhých 29 sekund.

Pojistku přidal Tomáš Houdek ve třetí třetině a v tabulce tak Olomoučtí o dva body předstihli svého dnešního soupeře.

Všechny čtyři týmy stále ještě mají naději na obsazení jedné ze dvou prvních příček, které budou znamenat příslušnost mezi elitou.

Baráž o hokejovou extraligu - 7. kolo:
Olomouc - České Budějovice 3:0
Branky: 40. Skrbek, 40. Patera, 43. Houdek
Slavia - Chomutov 1:2
Branky: 32. Bednář - 2. Chlouba, 60. Růžička
Tabulka baráže po 7. kole:
1.Chomutov7320219:1313
2.Slavia Praha7310311:1111
3.Olomouc7301317:1610
4.České Budějovice7202315:228

Reklama

Související témata: