Hlavní obsah

Růžička měl smíšené pocity. Nechtěl jsem dělat opičky, přiznal po vítězné trefě

Praha

Chomutovský útočník Vladimír Růžička v barážovém duelu Pirátů na ledě Slavie rozesmutnil fanoušky, kteří mu ještě v minulé sezóně drželi palce. Svou čtvrtou trefou během bojů o extraligu vystřelil Severočechům výhru pouhých 15 vteřin před vypršením základní hrací doby. Věří však, že extraligu pro příští sezónu vybojuje nejen Chomutov, ale i klub, v němž vyrostl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Chomutova Vladimír Růžička (vlevo) se zdraví s brankářem Slavie Dominikem Furchem.

Článek
Fotogalerie

"Mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu obrovská radost z toho, že jsem dal gól ve chvíli, kdy už to vypadalo, že je po zápase, díky čemuž se vyhrálo, na druhé straně jsem si toho na Slavii prožil opravdu hodně," řekl Růžička novinářům. "Jsem však šťastný za to, že nám to přineslo tři body. Teď hraju za Chomutov a dělám svou práci," dodal šestadvacetiletý forvard.

Původně velká radost z gólu byla i proto z jeho strany postupně umírněná. "V první moment je to hrozná euforie, ale diváci tady připravují super kulisu a jsou slušní, ať jde o slávisty, nebo fanoušky Chomutova. Nechtěl jsem tady dělat nějaká teatrální gesta a opičky a nějak je provokovat. Prožil jsem si tady spoustu let, nemají na mě žádné pokřiky a za to jsem rád," ocenil syn reprezentačního kouče, jenž ho ve Slavii dlouhá léta vedl.

Oba soupeři si prohodili postavení v tabulce. Chomutov se i díky Růžičkově povedené trefě dostal před Slavii. A úspěšný střelec by si přál, aby to tak i zůstalo po závěrečném 12. kole.

Situaci Slavie nehodnotil

"Bylo by to hezké. Budu se opakovat, ale tady jsem se všechno naučil a mám k tomu klubu vztah. Tabulku zatím neřeším. V tříbodovém systému jsi jednou nahoře a vzápětí spadneš zase dolů. Může se to ještě hodně proměnit a my můžeme být jen šťastní za aktuální stav věcí," řekl Růžička.

Pozici Slavie a její situaci nechtěl hodnotit. "Samozřejmě jsem to sledoval celou sezónu, mám v kabině spoustu kamarádů. Trošku mě to mrzelo a pak přišla i nervozita, že proti sobě budeme hrát baráž. Nicméně teď hraju za Piráty a makám pro ně. Tohle bylo moc důležité vítězství, protože předtím jsme Slavii sice dvakrát opticky přehráli, ale v obou případech padli. Teď to asi bylo vyrovnanější a máme ho," pochvaloval si.

Připouští, že baráž je hodně velkým náporem na psychiku. "Je to náročné. My možná můžeme být trošku víc v klidu než ta extraligová mužstva. Ale na druhou stranu máme také my jasný cíl a ten tlak tedy cítíme i my. Jdeme dál," uzavřel Růžička.

Reklama

Související témata: