Hlavní obsah

My se oklepeme! Negativní myšlenky si nepřipouštím, hlásí litvínovský Petružálek

Litvínov

Ani druhý mečbol k zisku historického titulu hokejisté Litvínova nevyužili. V šestém finálovém zápase podlehli na svém ledě Třinci 3:6 a o novém majiteli mistrovského poháru tak rozhodne až čtvrteční sedmý duel na ledě Ocelářů. Útočník Chemiků Jakub Petružálek nepropadá panice a slibuje, že Verva se ze dvou porážek v řadě oklepe a na třetí pokus už bude úspěšná.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Jakub Petružálek.

Článek

Proč to nevyšlo ani napodruhé? Nebyli jste přemotivovaní?

Možná jo, možná ne, ale v tom bych nehledal chybu. Třinec na co sáhl, to mu tam spadlo. Nás hnali fanoušci dopředu a možná jsme opravdu byli přemotivovaní.

Byla jedním z klíčových momentů nevyužitá přesilovka pět na tři, kterou jste za stavu 0:1 hráli téměř dvě minuty?

Určitě, ale těch momentů tam bylo víc.

Máte na mysli bleskové odpovědi Třince na vaše první dva góly?

Je to strašná škoda. Když skórujete, musíte pak hrát další střídání opatrněji. My to bohužel nedodrželi a dostali tím Třinec na koně.

A zdá se, že na něm je i před rozhodujícím čtvrtečním duelem. Nebo ne?

Je to strašně těžké, ale my už během základní části několikrát předvedli, že se dokážeme rychle oklepat a že máme vnitřní sílu. To, co stalo, musíme hodit za hlavu. Nežijeme v minulosti, žijeme budoucností.

Půjde ale vytěsnit z hlav, že dva mečboly už jste promarnili? Namůže vás naopak toto vědomí tížit?

Ale ne, myslím, že na to máme. I když máme v týmu hodně mladých kluků, ti starší jim pomůžou právě svými zkušenostmi. Tohohle se vůbec neobávám. My se oklepeme!

Dodávám vám optimismus, že všechny tři finálové zápasy v Třinci jste odehráli dobře?

Neřekl bych, že jsme hráli dobře, my jsme totiž hráli výborně. Počínaje gólmanem až po posledního útočníka. Podávali jsme vynikající výkony, hráli jsme svůj systém. Možná že to Třinec může svazovat, nevím. Tohle bych nechal na jiné experty. Soustředíme se jen na sebe. Výkon každého jedince spojíme v ten kolektivní.

Co od sedmého finále očekáváte?

Podíváme se, co jsme v úterý udělali za chyby, a půjdeme do něho s pozitivní náladou. Je strašně těžké hrát s jedním týmem sedmkrát, ale rozhodne, kdo bude trpělivější a kdo déle udrží svůj systém. Užijeme si to, nepouštím si do hlavy nějaké negativní myšlenky. Proti Třinci je radost hrát a já se na ten sedmý zápas těším.

Zažil jste už ve své kariéře, že musel o vítězi série rozhodnout až sedmý duel?

Povedlo se mi jednou v Americe, že jsme hráli tři třetiny a pak šest prodloužení. Zápas trval skoro šest hodin. Třeba předvedeme to samé i teď ve finále.

Měl maratón vítěznou tečku?

Bohužel ne. Ale pak už bylo jedno, kdo ten gól dál. Jen jsme se modlili, ať už je konec...

Kdo vyhraje sedmý finálový zápas a získá extraligový titul?
Třinec
43,1 %
Litvínov
56,9 %
Celkem hlasovalo 29058 čtenářů.

Reklama