Hlavní obsah

Dopita: Nečekal jsem tak rychlé uzdravení

Měsíc chyběl útočník Jiří Dopita hokejistům Znojma po operaci kolena. V úterý se zkušený forvard pár dnů před pětatřicátými narozeninami vrátil na led a hned se připomněl gólem. "Ke konci zápasu mi už docházel dech. Myslel jsem si ale, že to bude ještě horší," ohlíží se za svou obnovenou premiérou Dopita v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Jiří Dopita

Článek

Po operaci kolena jste se ve vítězném utkání s Českými Budějovicemi (5:1) po měsíci vrátil do sestavy Znojma. Jak jste se na ledě po tak dlouhé době cítil?Ke konci zápasu mi už docházel dech. Tréninkový výpadek se na mně trochu projevil. Myslel jsem si ale, že to bude ještě horší. Po vysoké výhře se únava samozřejmě překonává mnohem snadněji. Získali jsme tři body, jsem tudíž pochopitelně velice spokojený.

Navíc jste poprvé od konce září zaznamenal v extralize gól...Také toho si samozřejmě hrozně moc cením. Pomohla mi k němu i trocha štěstí. Brankář Turek už měl puk pod sebou, ale pak se trochu pohnul a mně se podařilo ho protlačit do sítě. Ještěže sudí Bolina nespěchal s přerušením hry.

V té době jste byl na ledě společně s dalšími oporami Znojma Pucherem a Uramem, s nimiž jinak v jedné formaci nenastupujete. Jak k tomu došlo?Trenéři po dvou předchozích porážkách se sestavou dost točili. V tom okamžiku zbývala do konce druhé třetiny už jen půlminuta, a tak nás zkusili dát na chvíli k sobě. Vyšlo to perfektně. Gól do šatny na 2:0 byl pro další průběh zápasu dost důležitý.

Hodně jste se po operaci těšil na extraligová utkání?Samozřejmě. Ani jsem nečekal, že to půjde tak rychle. Vždyť prvních čtrnáct dní jsem se pohyboval jen o berlích. Pak jsem už aspoň šlapal na kole a teprve před týdnem jsem začal bruslit. Cítil jsem se ale docela dobře, a tak jsem se rozhodl klukům pomoct.

Během vaší absence dostali rozhodčí za úkol trestat důsledněji veškeré přestupky. Poznal jste to?Trochu ano. Je to rozhodně krok dopředu. Však si také obě mužstva vypracovala spoustu šancí a my jsme poprvé v sezóně dali víc než čtyři góly. Osobně bych přivítal ještě přísnější metr. O tom však samozřejmě nerozhoduju já, ale vedení českého hokeje.

Když budou sudí trestat především hákování, sekání či hru vysokou holí, budou i diváci určitě spokojenější. Hokej bude totiž hezčí a v zápasech bude padat mnohem víc branek. Je divné, když v hokejové extralize je skoro stejný gólový průměr na zápas jako ve fotbale.

Reklama

Související témata: