Hlavní obsah

Zlíňanům se nevedlo ani na novém ledě, na domácí body dál čekají

Zlín

Zlínští hokejisté dál čekají na premiérové extraligové body z domácího kluziště. V moravské bitvě s Vítkovicemi (3:5) dokázali třikrát dohnat jednogólové manko, avšak na Oleszovu trefu v přesilovce čtyři minuty před koncem už zareagovat nedokázali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu na zlínském ledě.

Článek

Zlíňané se představili na svém stadiónu po dlouhé devatenáctidenní pauze, kvůli havárii chladícího zařízení museli odložit zápasy s Pardubicemi a Olomoucí. A ani na novém ledě se jim nevedlo, nenavázali na předchozí triumf v Karlových Varech.

„Strašně jsme chtěli po tak dlouhé době potěšit naše fanoušky vítězstvím. Myslím, že jsme podali slušný výkon, avšak závěr střetnutí jsme bohužel nezvládli. Rozhodly detaily, my jsme se nechali dvakrát zbytečně vyloučit," posteskl si zlínský útočník Tomáš Sýkora. „Utkání mělo podobný průběh jako náš domácí duel s Boleslaví na začátku sezóny. S trochou štěstí jsme ho mohli dotáhnout aspoň do prodloužení. Když je to pár minut před koncem 3:3, neměli bychom doma takhle zkolabovat," štvala ho prohra 3:5.

Sýkora, který Zlín posílil před touto sezónou, vyrovnával na začátku druhé třetiny na 2:2 a se třemi góly se stal nejlepším týmovým střelcem. „To vůbec neřeším. Body nemáme, a tak z toho nemůžu mít žádnou radost. Ve Zlíně jsem ovšem spokojený, věřím, že co nejdřív výsledky vylepšíme," vyhlížel už slovenský forvard raději další extraligová kola.

Podle zlínského asistenta Juraje Juríka rozhodla ve prospěch Ostravanů vyšší produktivita. „Zejména v přesilovkách. V průměrném střetnutí v nich dali o jeden gól víc," zaznamenal.

Vítkovičtí si výhrou ve Zlíně spravili chuť po úterním vyřazení z Ligy mistrů ve finském Tampere. „Těší nás, že jsme v domácí soutěži navázali na předchozí povedené venkovní střetnutí v Pardubicích. Dobrým bruslením a pohybem jsme dostávali soupeře pod tlak, avšak zároveň jsme inkasovali hodně hloupé branky. Z přestřelky v závěru jsme ale naštěstí vyšli líp," liboval si ostravský trenér Jakub Petr.

Reklama

Související témata: