Hlavní obsah

Tým Znojma se rozstřílel

OSTRAVA

Nehráli špatně, ale v koncovce se trápili, i když po ofenzívní stránce mají tým složen skvěle. Až v neděli ve Vítkovicích prolomili hokejisté Znojma střelecké tápání, po výhře 4:2 získali cenné body. "Už si ani pořádně nepamatuji, kdy jsme dali v jednom zápase čtyři góly," uznal zkušený útočník Jiří Dopita, který se také zapsal mezi kanonýry.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Orli v Ostravě předváděli agresívní hokej, hodně se tlačili před brankáře Pince a taktika to byla úspěšná. Domácí tým dlouho držel naději na body, jenže na trefu Dopity a pak na druhý zásah obránce Bičánka už Vítkovice nezareagovaly.

"Je to o štěstí, ale hlavně i o psychice. Nejsme v pohodě jako třeba Slavie, která dává góly snadno," řekl Dopita. Pochopitelně si tříbodového zisku z ledu čtvrtého týmu tabulky hodně cenil. "V Ostravě se nevyhrává snadno," poznamenal zkušený centr a jeho slova dokládá fakt, že domácí na svém ledě letos podlehli teprve podruhé: "Pro Vítkovice je výhodou zdejší široké kluziště. Mají na to perfektně vybavené hráče, umějí toho využít."

Domácí tým neodvedl výkon, jaký by si jeho trenéři představovali. "Nejvíce mě mrzí, že Znojmo dalo do hry víc srdce než my. Zřejmě se na našem týmu projevila únava, možná i uspokojení s postavením v tabulce. To ovšem z hlav hráčů musíme rychle dostat, protože extraliga je hrozně vyrovnaná a nic nemáme jistého," varoval vítkovický asistent trenéra Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice