Hlavní obsah

Hübl: Řekli jsme si, že musíme za každou cenu vyhrát

Karlovy Vary

Zlepšený výkon od druhé třetiny byl podle útočníka Viktora Hübla klíčem k výhře hokejistů Litvínova na ledě Karlových Varů v 11. kole extraligy. Úřadující mistr na západě Čech prohrával po úvodních dvaceti minutách 0:1, ale ve druhé části duel otočil na konečných 3:2 ve svůj prospěch a ukončil tak sérii tří porážek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

(Zleva) brankář Litvínova Jaroslav Janus a obránci Filip Pavlík a Petr Chaloupka se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

"V první třetině, poté co jsme dostali gól v přesilovce pět na tři, tak jsme byli zakřiklí. V kabině jsme si ale řekli, že už nemáme co ztratit. Že dnes musíme za každou cenu vyhrát a podle toho to taky vypadalo. Bylo to lepší," řekl Hübl novinářům.

Právě nejlepší střelec soutěže byl klíčovou postavou obratu. Nejprve ve 34. minutě vyrovnal a poté čtyři sekundy před koncem třetiny poslal Vervu poprvé do vedení. "Druhá třetina byla z naší strany lepší a naštěstí to vygradovalo gólem do šatny těsně před přestávkou. Deka pak padla zase na ně," uvedl Hübl, jenž má aktuálně na kontě jedenáct branek v jedenácti zápasech.

Premiérová výhra venku

Litvínov si podle Hübla dobře uvědomoval, v jaké situaci se nachází. Předtím totiž prohrál s Třincem, Chomutovem a Pardubicemi, které stejně jako Severočeši nezačaly sezónu zrovna úspěšně. "Už v předešlých zápasech jsme si říkali, že jsou důležité, že musíme bodovat. Naštěstí jsme to zlomili tady, když se nám doma nedařilo. Doufám, že v tom budeme pokračovat," přál si sedmatřicetiletý útočník.

Úřadující mistr dnes vyhrál teprve podruhé v normální hrací době, premiérově bodoval na kluzišti soupeřů. Hübl si ale uvědomuje, že úspěchem v Karlových Varech se situace týmu sama nezlepší. "Nesmíme čekat, že to půjde samo, že jsme jednou vyhráli a zlomí se to. Musíme na to navázat. Když budeme takhle bojovat a bruslit, tak věřím, že to dokážeme," podotkl Hübl.

Západočeši dnes nastoupili poprvé pod vedením nového trenéra Petera Oremuse, na to však Hübl nemyslel. "Nesledovali jsme to, nebo alespoň já ne. Neřešil jsem, jestli je tam ten nebo ten. Musíme se soustředit na sebe, což jsem říkal už po posledním domácím zápase. Nemůžeme se ohlížet na ostatní a na tabulku," zdůraznil Hübl.

Reklama