Hlavní obsah

Pöpperle nuluje Piráty už čtyři hodiny. Sám o statistice neví

Praha

Proti hokejistům Chomutova by asi nejradši chytal v každém kole, kdyby pozorně sledoval statistiky svých výkonů. Už čtyři hodiny čistého času nedokázali Piráti prostřelit sparťanského gólmana Tomáše Pöpperleho!

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Na brankáře Tomáše Pöpperleho nevyzrál ani Štěpán Hřebejk, uprostřed sparťan Juraj Mikuš.

Článek

Série se táhne od extraligové sezóny 2013/2014, na minulý ročník si Pöpperle odskočil do Soči a Chomutov do první ligy. „Ani o té statistice nevím. Ty týmy jsou jiné, tak jsem to neřešil,“ dušoval se jednatřicetiletý gólman, který k výhrám z předminulé sezóny 3:0, 7:0 a 9:0 přidal v neděli vítězství 4:0.

Na nulu čekal třináct zápasů

Předloni rozšiřoval svou sbírku čistých kont kvapným tempem, letos si na první nulu počkal až do třináctého zápasu Sparty v základní části. Víc než osobní statistika ho ale hřála výrazně vylepšená defenzívní činnost týmu.

„Sedli jsme si s beky a je to znát, poslední tři zápasy už hrajeme lépe,“ pochvaloval si mítink defenzívních složek Sparty, jehož efektivitu potvrzují i statistiky. Do minulé neděle dostali Pražané v sedmi zápasech za sebou tři a více gólů, v končícím týdnu zvládli tři duely dohromady se čtyřmi inkasovanými góly.

„Důležité bylo, že jsme nepustili Chomutov do zápasu, přežili jsme jeho přesilovky a za stavu 4:0 už se přece jen hraje lépe,“ liboval si Pöpperle poté, co pomohl svému týmu minimálně do úterý do čela tabulky.

Reklama

Související témata: