Hlavní obsah

Třinecký navrátilec z KHL Roth se pral sám se sebou

Třinec

Hned v prvním utkání po návratu do Třince z KHL obránce Vladimír Roth bodoval. Přesto s výkonem proti Mladé Boleslavi, které Třinec vyhrál 4:3 v samostatných nájezdech, moc spokojený nebyl. Zápas to byl pro mě složitý a měl jsem problém především sám se sebou. Pár střídání jsem se i pral s velikostí kluziště. Přece jen v Rusku jsou ty plochy o dost větší, než ve Werk Aréně. Jsem rád, že je to za mnou,“ popisoval 25letý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký obránce Vladimír Roth.

Článek

Jak se zrodil váš návrat do Třince? V Rusku jste nevydržel ani půl roku.

Měl jsem to v hlavě delší dobu, ale nerad bych to moc rozebíral, možná později. Nakonec rozhodly vyloženě osobní důvody. Bylo těch problémů trochu více a nakupilo se to. Problémy jsou od toho, aby se řešily a já to vyřešil návratem do Česka.

Herně jste byl v Rusku spokojený, nebo to byl jeden z důvodů pro návrat?

Co se týče hokeje, tak ruská liga je lepší v nasazení. Některé utkání tam mají výbornou kvalitu, ale ten hokej je prakticky všude stejný. V tom problém nebyl.

Byly i jiné varianty, nebo návrat do Třince byl prioritou?

Co se týkalo Česka, tak jsem byl rozhodnutý, že pokud Třinec bude mít zájem, tak se vrátím tam. Byl jsem v Třinci tři roky velmi spokojený. Tohle je organizace, která šlape. Hráči se tady o nic nestarají a je to tady, co se týče hokeje i věcí kolem něj, na nejvyšší úrovni.

Jinam do zahraničí se vám nechtělo?

Abych řekl pravdu, cizinu jsem vůbec neřešil. Rozhodl jsem se vrátit a věřil, že o mě bude mít Třinec znovu zájem.

Jak jste spokojený se svým návratem na led? Nebyl jste na něm několik dní, teď jste naskočil po dvou trénincích s týmem.

Bylo to trápení a pral jsem se především sám se sebou. Jsem rád, že je to za mnou a doufám, že ty další zápasy už budou lepší. Nebyl jsem asi devět dní na ledě a bylo to znát. Necítil jsem se úplně nejlépe a některé věci jsem řešil jinak než normálně. Ale nejsem jediný, koho to potkalo a musím se s tím taky poprat.

Třinec si od vás hodně slibuje, sledoval jste v Rusku, jak se klubu vede?

Sledoval jsem je pozorně, byl jsem s kluky v kontaktu. To, že se teď moc nevedlo, bych moc neřešil. Krize může sednout na každý tým. Nikdo neprojede sezónou bez zaváhání. Možná je dobře, že nás to potkalo ze začátku a že jsme trochu spadli na zadek. Druhou věcí je, že Třinec trápila zranění a není to lehké sestavu lepit. Jsou určité vazby mezi hráči a může to skřípat.

Hned v prvním utkání jste šel i na přesilovky. Jako byste z Třince ani neodešel...

Však jsem taky nebyl pryč pět let, ale jen pár měsíců (smích). Co jsem mluvil s trenéry, tak bych měl mít roli stejnou, takže se počítá, že budu chodit na přesilovky, tak jako v minulé sezóně. Nebude to žádný problém.

Co bylo nejnáročnější?

Když dlouho nejste na ledě, tak je to trochu obtížné. V posilovně zápasové tempo nenahoníte. Snažil jsem se hrát jednoduše, soustředil se jen na sebe a odpočítával minuty do konce. Pár střídání jsem bojoval i s velikostí kluziště, přece jen v Rusku jsou ty plochy o dost větší. Ale byla to otázka pár střídání.

Za jako dlouho budete v top formě?

Doufám, že co nejdříve. Hrajeme až v pátek v Olomouci, tak budu mít dost času potrénovat i si vyřídit osobní věci a zázemí. Zatím jsem byl na ledě s týmem jen dvakrát. Ale hra je stejná jako v minulé sezóně, takže jsem do toho naskočil rychle.

Reklama

Související témata: