Hlavní obsah

Leksand nepůjčí Spartě brankáře Dubu na Spengler Cup

PRAHA

Hokejisté Sparty neuspěli se snahou získat brankáře Tomáše Dubu pro Spenglerův pohár, který se uskuteční na konci roku v Davosu. Vedení švédského Leksandu jej totiž na švýcarský turnaj neuvolnilo. Holešovickým bude od příštího týdne chybět dvojka Marek Schwarz reprezentující ČR na juniorském MS. Do Davosu tak zřejmě odcestují s dvojicí Petr Bříza - Michal Neuvirth.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Máme sice ještě šanci získat jednoho švýcarského brankáře, ale trenéři se zřejmě rozhodnou vzít společně s Petrem Břízou osmnáctiletého reprezentanta Michala Neuvirtha," řekl sportovní ředitel klubu Miroslav Kuneš ČTK. Leksand Dubu neuvolnil zejména proto, že ho po vánočních svátcích čekají dva soutěžní zápasy - 27. prosince se utká s týmem Lulea, o dva dny později se představí na ledě HV 71.

Tým trenéra Františka Výborného bude při obhajobě finálové účasti z minulého ročníku turnaje spoléhat s největší pravděpodobností pouze na hráče Sparty a tentokrát nastoupí bez zahraničních posil. "Chceme dát prostor hráčům, kteří ho nyní v extralize tolik nedostávají. Chceme vidět, co v nich je, jak se ukážou. Potřebujeme si totiž utvořit představu o týmu, který bude bojovat v play off," řekl Výborný na oficiální internetové stránce klubu.

Sparta se však stále nevzdává snahy získat pro Spengler Cup své bývalé hráče Jaroslava Hlinku a Jana Hlaváče, kteří působí ve Švýcarsku. "Jednáme s nimi, ale nejspíš to nevyjde. Chtějí mít volno," přiznal Kuneš. Holešovický tým ale plánuje, že do Davosu s ním odjedou i hráči působící v první lize, například Petr Havelka nebo David Vrbata. "Potřebujeme mít pět útoků," vysvětlil sportovní manažer.

Reklama

Související témata: