Hlavní obsah

Olomoucký kouč Vernera vítá přestávku. Zpátky na zem, velí týmu z Hané

Olomouc

Mladoboleslavští se v 16. kole hokejové extraligy ujali v Olomouci vedení už v 35. sekundě a jasně mířili za bodovým ziskem. Domácím umožnili zkorigovat až v závěru, kdy na ukazateli skóre svítilo 0:5, nakonec z toho bylo pro domácí milosrdnějších 3:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Venera na archivním snímku

Článek

„Přijeli jsme velmi obezřetní. Věděli jsme, že Olomouc hraje dobře. Nedostává moc gólů a ani jich moc nedává, ale boduje. Proto jsme poctivě bránili, vyráželi k brejkům a ty nám vycházeli. Stav 0:5 ale neodpovídal dění na ledě, navíc jsme si ho vůbec nevážili a toho domácí využili. Když to bylo 3:5, začali jsme mít o výsledek obavy. Naštěstí jsme ale přidali šestý gól," hodnotil mladoboleslavský kouč Marián Jelínek.

Jeho olomoucký protějšek Zdeněk Venera neskrýval zklamání a své svěřence nešetřil. „Jediné pozitivum byl ten závěr. Ani ne ale tak pro nás, jako alespoň pro diváky," uvedl Venera s tím, že utkání ovlivnil rychlý úvodní gól hostí.

„Pak jsme se dlouho nemohli prosadit v koncovce. V té jsme dostali lekci. Snad se z dneška poučíme a vrátíme se na zem. Někteří hráči to potřebují. Toto mužstvo totiž musí makat poctivě celých šedesát minut. Jen tak může vyhrávat. Jsem rád, že je (reprezentační) přestávka. Doufám, že si sedneme zase na zem, dáme se dohromady a vrátíme se ke kolektivnímu pojetí, kterým jsme se prezentovali v duelech, v nichž jsme sbírali body," říkal olomoucký trenér.

Zároveň zdůraznil, že tým potřebuje posílit útok. „Nemáme tam potřebnou kvalitu. Prosazují se Skrbek, Vyrúbalík a to jsou obránci. I teď dal první gól, který jsme potřebovali, abychom se zvedli, obránce Houdek. Budu chtít vidět hráče, kteří jsou na střídavý start a také zvážíme případné výměny," zakončil rozladěný Venera.

Reklama

Související témata: