Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 1:2Kudrna zajistil Hradci výhru ve Varech v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Dietz 0 : 1
46. Rachůnek 1 : 1
60. Kudrna 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 25. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 a trenér Vladimír Kýhos tak zažil úspěšnou premiéru na střídačce Mountfieldu. Zápas rozhodl gól Jaroslava Kudrny v čase 59:35, Energie tak doma prohrála počtvrté v řadě a klesla na předposlední místo tabulky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Útočník Hradce Adam Courchaine (vpravo) se raduje z gólu.

Článek

Východočeši od úvodního vhazování zavřeli domácí v jejich pásmu a jen díky pohotovému Závorkovi neskončila Knotkova střela úvodní brankou. Rovněž s příležitostí Pilaře a Šimánka z bezprostřední blízkosti si domácí brankář poradil.

Energie těžko v prvních dvaceti minutách hledala cestu před Kacetla, největší příležitost si vytvořila dvojice Huna - Rachůnek, ale jejich opakované střely cestu do branky Hradce nenašly. Aktivita hostů přinesla své ovoce v 19. minutě, když Dietz střelou od modré a za pomoci teče bránícího Huny vymetl růžek domácí branky.

I prostřední dějství se neslo ve stejném duchu. Hradec napadal Západočechy už v jejich obranném pásmu a Karlovarští pod tlakem kupili chyby, naštěstí pro domácí bez gólového efektu hostů. Ve 25. minutě do té doby jistý Závorka potvrdil, že hra holí není jeho silnou zbraní. Jeho nepřesnou rozehrávku zpoza branky zachytil Pavlík, ale poté již nedokázal přesněji zakončit před odkrytou brankou.

Další velké šance si postupně vytvořili Bednář nebo Šimánek, ani jeden z nich však druhý gól Východočechů přidat nedokázal. Nejblíže změně skóre byl ve 35. minutě Červený, jenž trefil horní tyč.

Do závěrečných dvaceti minut trenér Oremus přeházel útočné formace Energie a přineslo to ve hře domácích oživení. Vyplatil se zejména přesun Dudy do první formace. Ve 47. minutě domácí vyrovnali, když po Dudově přihrávce překonal Kacetla Rachůnek.

O minutu později po krásné individuální akci mohl skóre dokonce otočit Rohan, ale výborný Kacetl se podruhé překonat nenechal. Hradec však i nadále hrozil nebezpečnými výpady, v 51. minutě ještě Kukumberg minul puk před odkrytou brankou, ale kalich hořkosti si domácí vypili 25 vteřin před koncem základní hrací doby. Pláňkem vystřelený puk Zázvorka jen vyrazil před dojíždějícího Kudrnu, který pohotovou dorážkou zápas rozhodnul.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Rachůnek (Duda) - 19. Dietz (Bednář, Kukumberg), 60. J. Kudrna (Pláněk, Frühauf). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Kajínek, Belko. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2364.
Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Benák, Sičák, Rodney, Gulaši, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Duda - Koblasa, Kůs, Vachovec - Gorčík, Osmík, Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Čáp - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, R. Pavlík. Trenéři: Kýhos a T. Martinec.

Reklama

Související témata: