Hlavní obsah

Duda končí v Karlových Varech! Klub by ho rád vyměnil v rámci extraligy

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Radek Duda už dál v Karlových Varech pokračovat nebude! Obě strany se ke včerejšímu dni vzájemně dohodly na ukončení spolupráce a šestatřicetiletý forvard dostal od vedení Energie, která na hráče drží práva do konce probíhající sezóny, souhlas k vyjednávání o novém angažmá. Prioritou západočeského klubu je výměna Dudy v rámci extraligy a získání adekvátní náhrady.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejový útočník Radek Duda už v Karlových Varech pokračovat nebude.

Článek

"Chtěli bychom Radkovi Dudovi touto cestou poděkovat za neoddiskutovatelný přínos pro A-mužstvo a za jeho herní výkony v loňské sezóně. Bohužel v té letošní se mu nepodařilo na tyto výkony navázat, a proto jsme se nakonec dohodli na ukončení spolupráce," uvedl generální manažer karlovarského klubu Miroslav Vaněk.

Energie vyjádřila nespokojenost s Dudovými výkony, svůj odchod z klubu ale nakonec inicioval sám hráč a Karlovy Vary se mu po zvážení všech aspektů rozhodly vyhovět. Sokolovského rodáka by nejradši uvolnily pro týmy z domácí nejvyšší soutěže, aby se dočkaly vhodné náhrady.

"V případě, že by se nám to nepodařilo, budeme situaci s hráčem dále řešit. V úvahu přichází i jeho eventuální uvolnění pro zahraniční angažmá," píše se v tiskovém prohlášení klubu.

Pokuta sto tisíc, odebrání céčka, vyřazení z kádru

Duda vstupoval do sezóny jako kapitán týmu, o céčko na dresu ale velice rychle přišel. Na začátku října totiž pro něj utkání se Zlínem skončilo už ve čtvrté minutě, když za úder hlavou do obránce Kotvana obdržel trest do konce utkání. Vedení Karlových Varů ho potrestalo nejen odebráním funkce kapitána, ale i stotisícovou finanční pokutou.

Nedávno byl zase na základě rozhodnutí majitele klubu Karla Holoubka dočasně vyřazen z kádru a nastupoval za druholigový Sokolov. Po dvouzápasové extraligové pauze se sice do Karlových Varů vrátil, nyní v nich ale končí definitivně.

Duda, jenž v extralize v minulosti nastupoval i za Spartu, Plzeň, Slavii, České Budějovice, Chomutov a Liberec, odehrál v probíhající sezóně za Karlovy Vary devatenáct zápasů, v nichž si připsal sedm branek a osm asistencí, což z něj dělá třetího nejproduktivnějšího hráče mužstva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice