Hlavní obsah

Žádný Chomutov! Klepiš posílil Mladou Boleslav

Praha
Aktualizováno

Dlouho se zdálo, že po svém konci v Třinci zamíří za Vladimírem Růžičkou do Chomutova, nakonec je ale všechno jinak. Jednatřicetiletý útočník Jakub Klepiš se dohodl s extraligovou Mladou Boleslaví, v níž podepíše smlouvu až do roku 2018. Bruslařský klub totiž přebírá kontrakt, který měl mistr světa z roku 2010 platný u Ocelářů. Opačným směrem putuje forvard Lukáš Žejdl, jenž v Boleslavi hostoval do konce kalendářního roku právě z Třince.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Klepiš míří z Třince do Mladé Boleslavi.

Článek

Po pondělním vyřazení z kádru Třince jevil o Klepišovy služby zájem Chomutov, do hry se vložil i Litvínov. Jenže všem adeptům nakonec vypálila rybník Boleslav. „Už od začátku sezóny jsme hledali top hráče a měli jsme na něj připravené i prostředky. Jakub Klepiš tuto klasifikaci splňuje, proto se do vyjednávání s Třincem vložil i majitel našeho klubu pan Plachý. A nakonec to vyšlo," řekl Sport.cz sportovní manažer Bruslařského klubu Jaromír Látal.

Klepiš měl být jedním z tahounů Třince, v probíhajícím ročníku se ale zatím herně i bodově trápí. Vždyť ve 23 odehraných zápasech skóroval jen jednou. Látal ovšem věří, že změna vzduchu útočníka nastartuje. „Jakub je vynikající hráč, a když se objevila šance ho získat, museli jsme ji využít. Je jedno, jestli dá za sezónu deset nebo patnáct gólů. Nám nejde o jednotlivce, ale chceme hrát dobře jako tým. Taková je naše strategie. Chceme se dostat co nejdál," uvedl Látal.

Příchod Klepiše je podle něj velkým plusem do budoucnosti mladoboleslavského hokeje. Současný kapitán David Výborný totiž už dříve vyhlásil, že po sezóně hodlá s hokejem skončit. „Třeba Davida ještě přemluvíme, ale chceme být připraveni na variantu, že opravdu nebude pokračovat. V Jakubovi vidím lídra, který prokáže své vůdcovské schopnosti, a spoluhráči se od něj budou učit. Je to taková kontinuita," nechal se slyšet Látal.

Klepiš by měl hrát už v pátek proti Pardubicím

„Jakub má spoustu zkušeností z tuzemska i zámoří. Ví, co to znamená zodpovědnost, spolupráce i týmový duch. Jeho příchod pro nás dost znamená," uvedl pro oficiální stránky Mladé Boleslavi generální manažer klubu Jan Tůma.

Premiéru v dresu Mladé Boleslavi by Klepiš mohl zažít už v pátek v domácím zápase s Pardubicemi. „S Třincem o tom jednáme a děláme všechno pro to, aby mohl nastoupit. Na 99 procent se to povede," je Látal optimistický.

Šance na příchod Hrni se snížily

Opačným směrem putuje Lukáš Žejdl, jemuž tak bylo předčasně ukončeno hostování v Mladé Boleslavi do konce roku. „Lukáši Žejdlovi bych rád poděkoval. Odvedl u nás kus práce, kterého si rozhodně ceníme. Do týmu skvěle zapadl a mrzí nás, že se naše cesty momentálně rozchází," řekl Tůma o útočníkovi, jenž za Mladou Boleslav vstřelil pět branek a připojil sedm asistencí.

Boleslav v průběhu týdne projevila zájem i o útočníka Erika Hrňu, jehož Třinec vyřadil z kádru právě s Klepišem. Nyní ale s největší pravděpodobností tento transfer padá. „Hovořili jsme s ním a chtěli jsme slyšet jeho názor. Nechci teď vyhlašovat, že jeho angažování smeteme ze stolu. Ale šance na jeho příchod se po získání Klepiše snižují," uzavřel Látal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice