Hlavní obsah

Litvínovští vydřeli proti Zlínu dva body. Ale potřebovali jsme tři, podotkl trenér Rulík

Litvínov

Hokejisté Litvínova nastřádali z posledních dvou zápasů na domácím ledě v extralize pět bodů, když po výhře nad Vítkovicemi 4:1 zdolali i Zlín, byť až v prodloužení 3:2. Přesto obhájce mistrovského titulu zůstává na dně tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Litvínova Radim Rulík.

Článek

„Měli jsme úseky, kdy jsme nehráli vůbec špatně, ale byly tam i výpadky ve hře," shrnul litvínovský trenér Radim Rulík takřka pětašedesát minut trvající souboj s dvanáctým celkem extraligového pořadí. Duel se Zlínem rozčísl svým druhým gólem v zápase Miloslav Hořava mladší pouhých 44 vteřin před koncem nastaveného času.

„Jsme rádi, že se Míla Hořava trefil třikrát v uplynulých dvou kolech. Vrátil se po drobném zranění výborně připravený. Je na tom velmi dobře po fyzické stránce a díky tomu se prosazuje i v koncovkách zápasů. Dostal dost prostoru a musím říci, že jeho hra dopředu i dozadu splňuje to, co bychom od hráčů chtěli," vypíchl Rulík přednosti zkušeného útočníka.

Prodloužení bylo otevřené

Na jednu stranu byl kouč domácích spokojený s výhrou, ale mrzelo ho, že se nepovedlo urvat plný bodový zisk. „Věděli jsme, že Zlín je obezřetný v obraně a zároveň bude chtít taky vyhrát. V prodloužení to bylo otevřené. Nakonec jsme vydřeli druhý bonusový bod, i když jsme potřebovali tři," konstatoval litvínovský trenér.

Po druhé třetině vystřídal Jaroslava Januse v brance Severočechů Lukáš Horák. „Jaro za mnou přišel, že nemůže pokračovat a že se mám připravit a jít do brány. Pak jsem dostal laciný gól. Bylo to nepříjemné, co se dá dělat. Spadl mi však kámen ze srdce, že jsme získali aspoň dva body. Přesto jsme se nepřiblížili ke Zlínu blíž, jak jsme chtěli," líčil Horák se smutným výrazem.

Asistent zlínského kouče Juraj Jurík přijal těsnou prohru realisticky. „Podle mě bylo utkání většinou vyrovnané. Musím přiznat, že jsme srovnali na 2:2 šťastným gólem. Litvínovští hráli dobře svoje přesilovky, přesto jsme si vynutili prodloužení. Už se zdálo, že zápas dotáhneme až k penaltovému rozstřelu, ale bohužel jsme nezvládli poslední minutu nastaveného času." Co tedy nakonec rozhodlo v neprospěch Zlína? „Závěr nám nevyšel a domácí si za bojovnost a nasazení, které měli lepší, než my, ten druhý bod zasloužili," dodal Jurík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice