Hlavní obsah

Olesz se vrací do Vítkovic! Chci klukům pomoct do play off, hlásí

Praha

Už je to hotové! Hokejový útočník Rostislav Olesz se po angažmá ve švýcarském Langnau, které ve středu předčasně ukončil z rodinných důvodů, vrací do extraligových Vítkovic. Bronzový medailista z olympijských her v roce 2006 v Turíně už dnes absolvoval se svými staronovými spoluhráči trénink a nastoupit do zápasu by mohl v pátek proti Mladé Boleslavi.

Foto: Profimedia.cz

Rostislav Olesz v dresu Vítkovic.

Článek

Olesz zamířil do Langnau z Vítkovic po listopadovém reprezentačním turnaji Karjala. Za aktuálně předposlední celek švýcarské nejvyšší soutěže odehrál patnáct zápasů s bilancí čtyř branek a stejného počtu asistencí.

„Vracím se z rodinných důvodů a taky chci pomoct klukům do play off. Své angažmá v Langnau beru jako další velkou zkušenost a jsem rád, že jsem se tam rozešel v dobrém. Teď už se plně soustředím na návrat do Vítkovic," prohlásil třicetiletý křídelník pro oficiální stránky vítkovického klubu, se kterým loni v létě uzavřel tříletou smlouvu.

Důvody svého konce v Langnau konkretizovat nechtěl. Kdyby k nim ale nedošlo, pokračoval by ve Švýcarsku. "Dva roky jsem pracoval na tom, abych se vrátil do zahraničí. Po dvou letech se to povedlo. Nastala situace, jaká nastala – takový je život. Jsou i horší věci. Tak to prostě je. Já mám teď štěstí v tom, že se můžu vrátit a když se zadaří, tak dělat to, co mě baví před více lidmi, kteří mě znají a jsou rádi," řekl Olesz.

A přestože od jeho odchodu do Langnau uplynuly už dva měsíce, i nadále zůstává s dvanácti góly a patnácti kanadskými body nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Vítkovic.

Ostravané si od svého odchovance slibují, že jim pomůže dostat se na příčky zajišťující alespoň předkolo play off. Kvůli devíti prohrám z posledních deseti zápasů na ně Vítkovice nyní ztrácejí čtyři body.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice