Hlavní obsah

Olomoucký Pekr prožil dvojí radost. Premiérovým gólem v extralize zařídil výhru v Litvínově

Litvínov

Ústřední postavou extraligového zápasu mezi hokejisty Litvínova a Olomouce byl útočník hanáckého celku Matěj Pekr. Ve třetí třetině vstřelil vítězný gól svého týmu na 2:1 a zároveň se radoval ze své premiérové trefy v extralize. Takže měl hned dva důvody ke spokojenosti.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Autor vítězného gólu Olomouce Matěj Pekr.

Článek

Jak hodnotíte tříbodový zisk Olomouce z ledu posledního Litvínova?

Pokud jde o můj gól, vyšla mi druhá dorážka a naštěstí jsme pak těsný náskok udrželi až do konce zápasu. Bylo to o tom, kdo dá za nerozhodného stavu branku. Litvínovští jsou pod nějakou dekou a mohli jsme rozhodnout už dříve. Každopádně jsme sem jeli bodovat, což se podařilo.

Už víte, jaké vás čeká zápisné v šatně za první gól v nejvyšší soutěži?

Dosáhl jsem ho při svém devátém startu v sezóně. Měl jsem pár šancí i v předešlých zápasech, ale nechtělo to tam padnout. Takže jsem dvojnásobně rád, že jsem přispěl k vítězství. Asi připravím nějakou svačinku, uvidíme. Nechal jsem si puk a dám ho rodině. Věnuji jej babičce a mamince, ať se o něj poperou (smích).

Proč máte na svém kontě v extralize dosud málo startů?

Loni jsem odehrál asi jen čtyři nebo pět zápasů. V Olomouci byl i před touto sezónou nabitý kádr. A zpočátku jsem se do základní sestavy nedostal. Byl jsem odeslán do prvoligové Třebíče. Přejížděl jsem mezi oběma kluby a nechci říci, že by se mi v Třebíči nelíbilo, aby to někdo špatně nepochopil. Stihl jsem na třicet utkání a byl jsem tam spokojený.

Pomýšlíte v Olomouci na pozici do šestého místa v tabulce po základní části a přímou účast ve čtvrtfinále play off?

Zatím se pohybujeme na příčkách, o nichž se nám před sezónou ani nesnilo. V extralize nejde nic odhadovat, proto si vážíme každého úspěšného výsledku. Ale dostali jsme za úkol vyhnout se skupině play out a tenhle cíl už není daleko. Držíme se v bezpečných vodách. Pořád je však o co hrát.

Jaká je v týmu nálada?

Na uspokojení není čas. Musíme se soustředit na nedělní a úterní zápas. Chybí nás sice zraněný Knotek, ale už se nám pomalu vyprazdňuje marodka, navíc přišel útočník Skladaný.

Reklama

Související témata: