Hlavní obsah

Po čtyřech porážkách musíme zabrat, burcují se Plzeňští

Chomutov

Čtvrtá prohra v řadě potkala hokejisty Plzně v Chomutově, kde podlehli domácím Pirátům 3:4. Přesto se i nadále drží na čtvrtém místě tabulky extraligy, které ještě znamená výhodu domácího ledu v úvodu čtvrtfinále play off. A v úterý čeká Škodovku další prestižní zápas na ledě Karlových Varů. Tedy u soupeře, na jehož střídačce skončil trenér Peter Oremus.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Asistent plzeňského trenéra Ladislav Čihák.

Článek

Plzeňští hráči hledají cestu ke zlepšení. „Musíme zkvalitnit obranu. Dostáváme laciné góly, a to se pak skóre těžko otáčí. Škoda, že jsme v Chomutově neproměnili čtyřminutovou přesilovku za stavu 1:0 v náš prospěch. Kdybychom přidali druhý gól, mohl se zápas vyvíjet jinak. V power play jsme se snažili o vyrovnání. Šance tam byly, ale chybělo víc štěstí," zamyslel se slovenský útočník Miroslav Preisinger. Byl jedním ze tří střelců Plzně v Chomutově. „S Erikem Hrňou a Tomášem Svobodou nám spolupráce v jedné formaci docela klape. Ale to, že každý z nás nyní skóroval, ještě neznamená, že jsme v týmu nejlepší. Máme čtyři vyrovnané pětky a snad se zase chytnou i další kluci," poznamenal forvard.

Tomáš Svoboda proměnil v polovině zápasu trestné střílení. A oživil plzeňské naděje na solidní výsledek. „Po dobrém úvodu jsme inkasovali tři góly a museli jsme pak skoro celý zápas manko dotahovat. Mysleli jsme si, že by se to mohlo povést. Ale vyšli jsme znovu bez bodu a nezbývá, než uspět v Karlových Varech," uvažoval útočník.

Brankář Patrik Polívka poznal sílu chomutovského ofenzivy. „Věděli jsme, že mají šikovnou a špičkovou lajnu s Romanem Červenkou. Nepodařilo se nám ho uhlídat, dal mi dva góly. Ten druhý od něj byl dost krkolomný. Ale s každým gólem se nedá něco dělat. Bohužel jsme prohráli i proto, že tam v první třetině byla moje chyba, beru to na sebe," klopil zrak mladý gólman.

Asistent trenéra Ladislav Čihák už vyhlíží zápas v Karlových Varech. „Musíme zapomenout na zklamání z výsledku v Chomutově a navázat na bojovnost z tohoto zápasu. Víme, že Vary nutně potřebují vyhrát, ale i my chceme prolomit neúspěšnou sérii," pravil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice