Hlavní obsah

Elitní desítka je pro nás prioritou, říká obránce Jánošík o snažení Chomutova

Chomutov

Slovenský hokejový obránce Adam Jánošík se rychle zabydlel v kádru chomutovských Pirátů. Třebaže neodehrál všechny zápasy a naskočil do extraligy až v jejím průběhu, je momentálně druhým nejproduktivnějším bekem mužstva za Janem Ruttou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce Chomutova Adam Jánošík (vpravo) a útočník Sparty Lukáš Cingel.

Článek

Důležitou brankou přispěl slovenský reprezentant i k vítězství Chomutova nad Plzní 4:3. „Nebyl to jednoduchý zápas. V hlavě jsme měli předešlý debakl 1:7 na Spartě a sérii čtyř porážek, což na psychice nepřidá. Řekli jsme si, že to musíme ubojovat, a vyšlo to. Znovu nás spasil Roman Červenka, který to vzal na sebe a dvěma trefami rozhodl," kvitoval výhru Jánošík, jenž si váží každého vstřeleného gólu i nahrávky. „I když je mým úkolem hlavně bránit, snažím se podpořit kluky i v ofenzivě. Branek moc nedávám, asistencí bylo sice víc, ale pořád to může být lepší," glosoval svou bilanci.

Chomutov se pohybuje ve středu tabulky. „Naším cílem je vyhnout se skupině play out, takže umístění v desítce bereme od začátku sezóny jako prioritu. Každá pozice nad desátým místem bude plusem. Extraliga je nesmírně vyrovnaná. K úspěchu je zapotřebí pokora, pracovitost a nasazení. S takovým přístupem musíme jít i do úterního zápasu s Třincem, který má svou kvalitu a chce nás předstihnout v tabulce," uvažoval spolehlivý bek.

Z pozice obránce si zvyká na časté změny v chomutovské brance. V ní se už v sezóně vystřídali Miroslav Kopřiva, Miroslav Hanuljak, Jan Strmeň, Jakub Čech a nová posila z Pardubic Robert Kristan.

„Pět gólmanů je dost, ale to není naše starost. Na ledě se snažíme pomoci každému brankáři, kterého trenéři nominují. Když budeme s nimi dobře komunikovat, neměl by být problém. Souhra s gólmanem by měla být základem naší obranné hry a věřím, že se ještě zlepší," dodal Jánošík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články