Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:1Reichel zařídil dvěma góly výhru Litvínova nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Reichel 1 : 0
37. Reichel 2 : 0
41. Vachovec 2 : 1
59. Pavlík 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté třináctého Litvínova zdolali v 50. kole Tipsport extraligy v podkrušnohorském derby poslední Karlovy Vary 3:1 a vzdálili se jim na rozdíl šesti bodů. Úřadující mistr zabral po pěti prohrách za sebou a stáhnul své manko v boji o únik baráži o udržení na dvanácté Pardubice na dva body. Dvěma góly zařídil výhru Vervy sedmnáctiletý útočník Kristián Reichel.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Kristian Reichel (vpředu vlevo) slaví se spoluhráčem Miloslavem Hořavou gól proti Karlovým Varům.

Článek

Domácí z první vážnější příležitosti v utkání v páté minutě hned udeřili. Dudovu přihrávku na Reichla sice zablokoval exlitvínovský obránce Baránek, ale puk se nakonec dostal k talentovanému útočníkovi, který po zakončení do odkryté branky zaznamenal svou druhou extraligovou trefu a první na domácím ledě.

Vyrovnat mohl Vachovec, ale Petrásek byl proti. Druhý gól domácích mohl vstřelit Trávníček, Závorka se ovšem natáhl na brankové čáře a puk chytil. V 15. minutě ujel v oslabení domácí Jurčík, jeho střela skončila těsně vedle levé tyčky.

V úvodu druhé části dvakrát vypálil od modré čáry Gula, první ránu zblokoval bránící hráč a druhou bombu kryl Závorka. Další šanci měl aktivní Reichel, který se řítil na hostujícího brankáře z pravého křídla, puk mu ale sjel z čepele a Závorka bez problémů zakročil.

Reichel navýšil náskok

V 32. minutě si Hanzl pohrál s Gorčíkem, dostal se až před Závorku, který už byl překonán, ale puk skončil pouze na tyčce. Na druhé straně si stejným způsobem poradil s Gulou Marosz, při své kličce se ovšem dostal až za branku a nedokázal puk zasunout za Petráska.

Ve 37. minutě opět přišla chvilka pro syna olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla. Počkal si před brankou na správný okamžik a pohotově bekhendem poslal puk do branky.

Již po 52 vteřinách závěrečné třetiny zmrazil domácí Vachovec, který skrytou střelou zaskočil Petráska a snížil. Vyrovnat mohl v 50. minutě Marosz, který dostal příliš prostoru na pravém křídle, ovšem tak dlouho váhal se střelou, až puk skončil vedle branky. Poté si už Severočeši náskok pohlídali a navíc v 59. minutě krásnou střelou do šibenice zvýšil Pavlík na 3:1 a stvrdil tak litvínovské vítězství.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. K. Reichel (Kubát), 37. K. Reichel (Duda, M. Hořava), 59. F. Pavlík (Kubát, M. Hořava) - 41. Vachovec (J. Svoboda, Benák). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4176.
Litvínov: Petrásek - Kubát, Chaloupka, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Jánský, Hübl, Gerhát - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, K. Reichel, M. Hořava - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, J. Tomeček, Redlihs, M. Rohan, Baránek - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Koblasa - V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama