Hlavní obsah

Piráti už splnili první cíl. Chceme se poprat o čtvrtfinále, avizuje Růžičkův asistent

Chomutov

Hokejisté Chomutova skončí po základní části extraligy nejhůř na osmém místě tabulky. A to znamená, že od pondělí 7. března začnou souboje v předkole play off na domácím ledě. Přesné dvojice týmů vzejdou teprve z pátečních zápasů 52. kola, ale je zřejmé, že na Chomutov vyjde buďto Třinec, nebo Brno.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovská střídačka byla bez hlavního kouče Vladimíra Růžičky, v modrobílých mikinách jsou jeho asistenti (zleva) Jan Šťastný a Břetislav Kopřiva.

Článek

„Buďme realisty. Do sezóny jsme šli s cílem zachránit extraligu a dostat v tabulce pod sebe minimálně čtyři mužstva. To se nám podařilo," konstatoval jeden z asistentů trenéra Jan Šťastný.

Přitom ještě v minulém utkání s pražskou Spartou bojovali Piráti o naději na elitní extraligovou šestku. „Kdybychom bodovali, mohli jsme si to v pátek rozdat takříkajíc na dálku s Olomoucí o šesté místo. Takhle pojedeme do Plzně s vědomím, že už na šestku nedosáhneme ani v případě našeho vítězství. Ale rozhodně tam chceme obstát," tvrdil Šťastný.

Piráty mrzí zápasy kolem Vánoc

Asistent se zamyslet i nad tím, co Chomutovu přece jen chybělo k ještě většímu úspěchu v sezóně. „Kolem Vánoc jsme měli takovou divnou sérii, kdy jsme ztratili některá utkání. Třeba doma s Vítkovicemi, kdy jsme vedli a v poslední třetině jsme dostali čtyři góly. Zpětně mrzí i zápas v Olomouci," vybavil si Šťastný.

V Chomutově už vyhlížejí předkolo play off. Vrátí se do sestavy zraněný kapitán Michal Vondrka? „Máme náročný program a uvidíme, jestli už bude schopný zasáhnout v pondělí do hry," uvažoval asistent. Otevřená je rovněž otázka brankáře. „Hlavní trenér Vladimír Růžička nějakou představu v hlavě má, ale nechá si to na první utkání," usoudil Šťastný.

Účast v předkole je velkou událostí pro chomutovský hokej. „Rozhodně to nebereme tak, že jsme už dokonale spokojeni se sezónou. Chceme se poprat o čtvrtfinále, což by znamenalo potvrzení pozice v osmičce nejlepších extraligových týmů. A to je lákává vidina," zakončil asistent.

Reklama

Související témata: