Hlavní obsah

Plzeň udolala Kohouty v prodloužení. První výhru ve čtvrtfinále slaví i Hradec, Boleslav přišla o kapitána

Praha
Aktualizováno

Do čtvrtfinálových sérií play off extraligy vstoupily v pondělí lépe domácí týmy. Plzeň udolala Olomouc 1:0 v prodloužení. Jediný gól Indiánů vstřelil v 77. minutě Tomáš Svoboda, který využil přesilovku. První výhru slaví i hokejisté Hradce Králové, kteří si poradili s Mladou Boleslaví 5:2. Středočeši dohrávali duel bez kapitána Davida Výborného, jenž ve 27. minutě po zákroku Bedřicha Köhlera předčasně zamířil do kabiny. Druhé zápasy jsou na programu v úterý znovu v Plzni a v Hradci Králové.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z vítězství nad Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Na první a zároveň jediný gól úvodního čtvrtfinále mezi Plzní a Olomoucí si diváci museli počkat až do 77. minuty. Do té doby kralovali na ledě oba brankáři. Domácí Kubalík sice ve 25. minutě překonal výtečně chytajícího Konráda, sudí však signalizovali ofsajd a gól neuznali.

Kohouti soupeře přestříleli, jenže recept na Machovského nenašli. Ve 42. minutě měl velmi blízko ke gólu útočník Eberle, z dorážky ale orazítkoval jen horní tyčku.

Duel tak dospěl až do prodloužení, v němž si šance vypracovala obě mužstva. Kracík s Bližňákem ovšem síť nerozvlnili, na druhé straně zase dvakrát pálil do tyče Holec.

Když už se pomalu schylovalo k samostatným nájezdům, obdrželi Hanáci za příliš mnoho hráčů na ledě dvouminutový trest a Západočeši přesilovku dokázali zužitkovat. Kratěna předložil puk Svobodovi a ten v čase 76:31 zacílil z první přesně k tyči.

Druhý zápas se hraje v úterý od 17:30, výhodu domácího prostředí mají opět Indiáni.

Hradec vybojoval v sérii první bod

Hradec Králové měl proti Mladé Boleslavi skvělý nástup do utkání. Uběhlo jen 49 sekund, když Červený švihem pod víko rozjásal domácí fanoušky. Ve 12. minutě jásal Mountfield podruhé, tentokrát prostřelil Ritticha Kukumberg.

Ve 25. minutě snížil z těžkého úhlu Musil, jenže hosté na vyrovnání nedosáhli. Mountfield definitivně rozhodl o zisku prvního bodu v sérii v rozmezí 48. a 52. minuty. Nejprve mu vrátil dvoubrankový náskok Kudrna. O 31 vteřin později zvýšil na 4:1 po úniku Dej a parádní čtyřminutovku domácích završil pátým gólem Šimánek. Na vítězství Mountfieldu už nic nezměnila ani Klimentova přesná dorážka z 55. minuty.

Duel nedohráli hned tři hráči. Ve 27. minutě zůstal na ledě po zákroku Köhlera kapitán Bruslařského klubu Výborný, který v doprovodu lékařů opustil ledovou plochu. Výborného se rozhodl pomstít Urban, jenž Köhlera sekl holí. Oba hráči dostali trest na pět minut a do konce utkání.

Druhé čtvrtfinálové střetnutí se bude hrát v úterý od 17:20 opět v Hradci Králové (živě na ČT Sport).

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:
Plzeň - Olomouc 1:0 v prodl.
Branka: 77. T. Svoboda.
Stav série: 1:0.
Hradec Králové - Mladá Boleslav 5:2
Branky: 1. Červený, 12. Kukumberg, 48. J. Kudrna, 49. Dej, 52. Šimánek - 25. Musil, 55. Klimenta.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice