Hlavní obsah

Bukartsův zkrat vzal Zlínu naději. Tohle se nesmí stávat, štvalo spoluhráče

Praha

Po Holíkově snížení na 2:3 se v poslední desetiminutovce třetí třetiny nadechovali k náporu, domácí Spartu zatlačili, jenže o šanci na obrat či alespoň vyrovnání se hokejisté Zlína připravili sami svou nedisciplinovaností. Tedy přesněji řečeno zkratem lotyšského kanonýra Robertse Bukartse.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Petr Kumstát (vzadu) střílí gól zlínskému brankáři Liborovi Kašíkovi.

Článek

Ten se začal v 53. minutě u střídaček pošťuchovat se sparťanským útočníkem Lukášem Pechem a rozhodčí Šindler s Čechem se oba chystali poslat za hrubost na trestnou lavici. Jenže na závěr rozmíšky sáhl Bukarts svému sokovi rukavicí do obličeje, za což inkasoval menší trest navíc.

Sparta tak dostala výhodu přesilové hry, v níž Michal Čajkovský vstřelil čtvrtý a vítězný gól úvodního duelu čtvrtfinálové série play off. „Tu situaci jsem přesně neviděl, takže nevím, jak přesně to vzniklo. Ale něco jsme si k tomu po zápase řekli," přiznával zlínský útočník Jiří Ondráček, že se Bukartsův prohřešek v šatně řešil.

„To je disciplína. Takové situace, když někdo zbytečně oplatí a my dostaneme gól, rozhodují. To se samozřejmě nesmí stávat," pokračoval Ondráček, jenž v čase 59:57 ještě zkorigoval na 3:4, na víc už ale Beranům nezbyl čas.

Zlín doufal, že v úvodu zápasu vytěží ze své rozehranosti z předkola a sparťanského jedenáctidenního volna. „Prvních deset minut nebylo špatných, měli jsme dobrý pohyb. Jenže nejenže jsme nevyužili žádnou šanci, Spartu jsme ani nedostali pod tlak," litoval Ondráček.

Bez disciplíny nemůže Zlín na Spartě uspět

Pražané pak navíc v rozmezí 63 vteřin vsítili dvě branky, čímž se uklidnili. „A to jsme po první třetině klidně mohli prohrávat i 0:5 a neměli bychom už o co hrát. Snad pětkrát jsme je nechali jezdit do přečíslení a jen díky Kašovi (brankáři Kašíkovi) jsme zůstali ve hře," věděl Ondráček.

Od prostřední části však Zlín přidal a druhý tým po základní části místy i přehrával. „Jenže se nám nemůže stávat, že dostaneme čtyři góly. To je v play off strašně moc. Sparta je sice ofenzivní mančaft, což potvrzovala už v sezóně, my ale musíme na tři nebo i dva vstřelené góly vyhrávat," ví útočník čtvrté formace Vlachova výběru.

Už dnes se opět v libeňské O2 areně odehraje druhý duel série a Ondráček věří, že pro Zlínské dopadne lépe. „Do Prahy jsme si přijeli pro jednu výhru, takže to bude zásadní zápas série. Doufám, že ten bodík domů přivezeme, musíme ale hrát disciplinovaně a organizovaně, jinak nemáme šanci na Spartě uspět," nabádá sedmadvacetiletý forvard.

Reklama

Související témata: