Hlavní obsah

Řepík dal krosček na hlavu hráči bez přilby. To není normální! rozčiloval se Urban

Liberec

Liberečtí hokejisté s podporou vyprodané haly a bílým peklem v zádech na vlastním ledě znovu obstál v roli favorita semifinále extraligového play off. Mladá Boleslav přitom i podruhé kladla hodně houževnatý odpor, ještě v polovině třetí části držela nerozhodný stav, ale domácí Bílí Tygři pak zatopili pod kotlem a soupeře usmažili, když do rozpětí 154 vteřin vtěsnali tři góly. Rozhodli tak o výhře 5:2 a série se stěhuje na 50 kilometrů vzdálený boleslavský led při jejich vedení 2:0 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák se raduje z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Zlom pátečního zápasu přišel v 50. minutě, kdy hosté hráli přesilovku a měli v ní řadu šancí, jenže když se vyloučený Lakatoš vracel na led, tak se čtyři boleslavští hráči zapomněli v útočném pásmu a přečíslení domácích zakončil Branko Radivojevič. „Hra se tam najednou rychle otočila, šli jsme brejk tři na jednoho, vzal jsem to na sebe poslat puk přesně takhle nahoru nad rameno gólmana," líčil slovenský útočník, který je s bilancí 3+8 už nejproduktivnějším mužem letošního play off.

O 71 vteřin později udeřil Liberec znovu. Bakoš tak dlouho podržel puk, až s ním vybruslil do prostoru mezi kruhy, odkud přesně vypálil. Euforii ve vyprodané hale dovršila přesilovková trefa. „Boleslav dlouho držel ve hře skvělý brankář, nakonec jsme to ale zase urvali naší typickou tygří silou ve třetí třetině, ty máme výborné," vykládal Radivojevič.

"Liberečtí musí cítit, že po nich jdeme"

„Výhodou je, že za to vždycky vezme někdo jiný, ta útočná síla je parádně rozdělená. Věřím, že jsme si tu výhru zasloužili, dokázali jsme se víc držet v pásmu na puku. Od začátku nám šly nohy a nakonec jsme jim tam ty góly nasypali," líčil domácí útočník Michal Řepík, jenž ale faulem na Stříteského závěru vyvolal hodně zlé krve na boleslavské střídačce. „Jeho frustraci nechápu. Dal tam krosček na hlavu hráči, který ztratil přilbu, to přece není normální," kroutil hlavou centr hostů Tomáš Urban.

Hráči Mladé Boleslavi ale cítili, že dostali suveréna extraligy i do herně složitých okamžiků. „Bylo to dlouho otevřené. Nesmíme už příště tolik čekat, co s námi provedou. Liberečtí musí cítit, že po nich jdeme, pak taky nevědí, co dělat a jen vyhazují puky. Soupeř to zvládl doma dvakrát uhrát, teď je řada na nás, abychom provedli totéž," myslel už na pondělní boleslavský zápas útočník Lukáš Pabiška.

Reklama

Související témata: