Hlavní obsah

Chci zase střílet góly, říká Květoň. Posila Vítkovic se těší na derby s Třincem

Vítkovice

Druhou útočnou posilou hokejových Vítkovic se po Ondřeji Romanovi stal rodák z Nového Jičína David Květoň. Hokejista, jenž osmnáctkrát oblékl i dres českého národního týmu přichází na sever Moravy po dvouleté anabázi v severočeském Chomutově.

Foto: Sport.cz

David Květoň

Článek

„Chtěl jsem domů, protože mám v Novém Jičíně rodinu a malého syna a chtěl jsem mu být nablízku. Ale jen kvůli rodině do Vítkovic nejdu. S trenérem Jakubem Petrem jsme se o této možnosti bavili už delší dobu a možnost trejdu byla ve hře i v průběhu minulé sezóny. Hodně mě to do Vítkovic táhlo," vysvětloval osmadvacetiletý útočník.

„Ta koncepce, která se v Ostravě chystá, se mi líbí. Je dobře, že každý hráč bude míst svou roli. Vrátil se Ondra Roman, v týmu je Rosťa Olesz či Standa Balán. Jsou to kvalitní centři a mám pocit, že by to mohlo klapnout," svěřoval se Květoň.

Angažmá pod koučem Růžičkou příliš nevyšlo

Jeho úkolem by mělo být především střílet góly. „Chtěl bych navázat na sezóny, kdy se mi střelecky dařilo. V milých dvou to moc nebylo, to je pravda. Ale v předešlých to šlo a taková by měla být i má role," popisoval Květoň, jemuž angažmá pod trenérem Vladimírem Růžičkou příliš nevyšlo. V obou sezónách dal devět gólů, čtyři pak přidal ještě v baráži o extraligu.

„První sezóna v Chomutově byla strašně těžká po psychické stránce. Sice jsme postupovali, ale nebylo to jednoduché. V té minulé jsem byl zase dva měsíce nemocný a úplně jsem vypadl z tempa," popisoval Květoň.

Přesto měl možnost v Chomutově zůstat. „Nějaké debaty o prodloužení kontraktu se vedly, ale Vítkovice měly zájem delší dobu a celkový pohled trenéra Petra mě opravdu zaujal," řekl Květoň, jenž své nejlepší extraligové zápasy odehrál v týmu největšího vítkovického rivala - v Třinci.

V sezóně 2010/2011 v jeho dresu oslavil i svůj dosud jediný mistrovský titul, když ve finále pomohl porazit právě Vítkovice. „Z Třince jsem nabídku nedostal a ve chvíli, kdy jsem začal jednat s Vítkovicemi, už jsem žádné jiné případné nabídky neřešil. Věřím, že nás ve Vítkovicích čeká vzestup a zažiju tam stejně dobré roky, jaké jsem prožil v Třinci. Je to nová výzva a moc se na ni těším," řekl Květoň.

V extralize odehrál přesně 500 utkání, z toho 378 za Třinec. Na utkání proti svému bývalému týmu se proto náramně těší. „Bude to určitě jiné, než když jsem do Třince přijel s Chomutovem. Každé derby má své kouzlo, větší grády. Je to vyhrocené a atraktivní. Uvidíme, jak to bude na Vítkovické straně," pousmál se odchovanec novojičínského hokeje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice