Hlavní obsah

Myslím, že máme sílu a špičkového gólmana, tvrdí chomutovský útočník Huml

Chomutov

Podle očekávání hokejový útočník Ivan Huml během přípravy naznačil, že by měl být jedním z tahounů týmu Chomutova v extralize. Spolehlivým výkonem se podílel i na vítězství Pirátů v generálce proti Litvínovu (3:1). „Teď se ale už zaměřujeme na start ligové soutěže,“ vystihl Huml aktuální prioritu celé chomutovské kabiny.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Derby Chomutova s Litvínovem má pokaždé říz. Je výhra vzpruhou před vstupem do extraligy?

Dali jsme tři góly, což je dost. Při hře pěti proti pěti to byl vyrovnaný zápas, celkově jsme ale byli lepší díky proměněným přesilovkám. Vrátili jsme Litvínovu prohru z jeho ledu.

Výsledkově se vám příprava vydařila. Jak jste spokojen s herním projevem mužstva?

Samozřejmě vítězství potěší, ale výhry s německým a švýcarským týmem se při vší úctě k nim zase tolik nepočítají. Víc si ceníme toho, jakým způsobem jsme přehráli silnou Plzeň. To je velké plus, protože doma chceme vyhrávat. Myslím, že jako tým máme sílu. Je tady spousta kvalitních hráčů se skvělým brankářem.

Ján Laco se prezentuje opravdu ve velkém stylu. Co je jeho největší předností?

Po celou svou kariéru prokazuje, že je výborným gólmanem. Pokaždé když chytal v přípravě, předváděl perfektní zákroky. Byť si soupeř vytváří šance, Ján Laco je vždy na správném místě a jeho přínos pro mužstvo je vidět. Kdyby si takhle počínal pořád i v extralize, byl by asi největší chomutovskou oporou.

S čím jdete do extraligové sezóny?

Cílem je účast ve vyřazovací části. Uvědomujeme si důležitost začátku, abychom dobře odstartovali. Ale takové předsevzetí si dává každý celek v soutěži. Pokukujeme po elitní desítce, která by zaručila nejprve předkolo play off

Reklama

Související témata: