Hlavní obsah

Třinec si užívá nejlepší vstup do sezóny. Tohle by nám nemělo ublížit, věří Polanský

V jednoznačnou záležitost se proměnil souboj 5. kola mezi dosud neporaženým Třincem a na chvostu tabulky se pohybujícím Karlovým Varům. Soupeř ze západu Čech odjížděli ze Slezska bez vstřelené branky a se sedmigólovým nákladem. Oceláři výhrou 7:0 jen podtrhli nejlepší vstup do sezóny ve své extraligové historii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Pět výher na úvod sezóny Třinečtí zažívají vůbec poprvé. „Tohle jsme asi ani nečekali a jsme za to moc rádi. Potřebujeme vyhrávat a naší výhodou je, že máme tým poskládaný z hráčů, kteří už vědí, o co jde. Každý získaný bod na začátku se v závěru soutěže počítá dvojnásobně," vykládal útočník Třince Jiří Polanský.

Pomohl dobrý los

Ten jako jediný ze současného kádru pamatuje nyní už druhý nejlepší rozjezd v sezóně 2003/2004, kdy Třinečtí Porazili Slavii, Plzeň, Karlovy Vary a Kladno a podlehli až v pátém utkání na Spartě 3:5.

„Měli jsme dobrý los. Doposud jsme hráli s týmy, které nám doma i venku docela sedí. A to, že jsme to takto zvládli, by nám nemělo ublížit," řekl Polanský, který se na demolici Karlových Varů podílel premiérovou sezónní trefou, když vložil hůl do rány obránce Galvase. „Galus není nejsilnější střelec z týmu a stejně mi zlomil čepel. Ale pomohlo to ke gólu, takže super," usmíval se Polanský.

Úsměvy naopak nerozdával přes vysokou výhrou kouč Ocelářů Vladimír Kýhos. „Výsledek je jednoznačný, ale z trenérského pohledu spokojený nejsem. Byl to z naší strany bezstarostný hokej a nemít v brance Šimona Hrubce, tak nevím, jak by ten zápas dopadl. Dopředu ano, tam jsme něco vytvořili, ale hra dozadu se mi vůbec nelíbila," čílil se Kýhos.

Hosté z Varů Třinec dokázali o jednu ránu přestřílet, první letošní nulu ale Hrubcovi neumazali. „Třinec sice hraje útočně, ale mají vzadu docela díry. Skončilo to ale sedm nula pro ně a na ostatní čísla se nikdo nedivá," komentoval střeleckou převahu obránce Energie Vladimír Sičák. „S Třincem nemůžeme hrát otevřený hokej. Proti takovému týmu je třeba bránit. To jsme dneska nedělali a oběma gólmanům jsme pokazili zápas. Z naší strany to nebylo dobré," krčil rameny Sičák.

Reklama

Související témata: